Recall: Kia ar putea înlocui motoarele a peste 147.000 de exemplare Soul și Seltos din cauza riscului de incendiu

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia recheamă în service 147.249 de exemplare Soul și Seltos, echipate cu motorul de 2.0 litri pe benzină. În anumite cazuri, constructorul sud-coreean ar putea înlocui propulsorul mașinilor afectate.

Noile Kia Soul și Seltos fac obiectul unei rechemări în service. Americanii de la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) au descoperit că segmenții instalați în 147.249 de exemplare echipate cu motorul de 2.0 litri MPI nu au fost tratați termic corespunzător.

Potrivit acestora, marginea exterioară a segmenților s-ar putea ciobi conducând astfel la un consum excesiv de ulei și la zgomote anormale venite din compartimentul motor. În cazuri extreme, motorul s-ar putea opri în mers, iar uleiul ar putea ajunge pe părțile calde ale sistemului de evacuare, crescând astfel riscul unui incendiu.

NHTSA estimează că aceste riscuri există doar la 1% dintre mașinile afectate, dar consecințele ar putea fi mult prea mari.

Dacă șoferii observă un consum excesiv de ulei, aud zgomote anormale din compartimentul motor sau observă că becul care indică o presiune de ulei scăzută este aprins, înseamnă că mașina lor este una dintre cele afectate.

În cadrul acestui recall, Kia va inspecta temeinic motoarele și va înlocui piesele defecte.

În anumite cazuri, producătorul asiatic ar putea fi nevoit chiar să înlocuiască cu totul propulsorul.

Proprietarii mașinilor afectate vor fi înștiințați până la începutul lunii iunie.

via NHTSA

Comentarii (3)

  • Cam degeaba stirea deoarece presupun ca masinile din Europa nu sunt afectate intrucat in Europa nu prea se mai vand masini cu o asemenea capacitate cilindrica colosala de 2 litri. Doar cu motoare de drujba, mild-hybrid daca se poate mai nou. LIBERTE, égalité, fraternité!! Bleah.
    18 7
  • O stire falsa. De fapt tot VW e de vina. Nimic nu bate fiabilitatea asiatica. Nici macar stiri de genul asta. Gata, inapoi cu fruntea pe ciment. Totul e in regula.
    13 2
  • Killed In Action
    incredibil!!! Chiar kia. Viitorul lider mondial. Nu ma asteptam.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru