Recall la electrice: un sfert din producţia lui Renault Zoe, în service pentru risc de avarii la furtunurile care transportă lichidul de frână

de Daniel Popescu
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a chemat în service peste 10.000 de maşini electrice Renault Zoe, adică un sfert din producţia totală, pentru risc de avarii la furtunurile care transportă lichidul de frână.

Maşinile electrice presupun, teoretic, mai puţine vizite la service, întrucât nu folosesc ulei de motor şi filtre, iar frânele nu sunt folosite la fel de mult.

Cu toate acestea, maşinile electrice nu sunt scutite de diverse probleme tehnice, iar cel mai bun exemplu este decizia celor de la Renault de a chema în service aproximativ un sfert din producţia totală a modelului Zoe.

Constructorul francez a decis să verifice 10.649 de maşini Renault Zoe pentru a elimina potenţialul risc de avarii la nivelul furtunurilor care transportă lichidul de frână. Vehiculele în cauză au fost produse începând de la lansarea modelului în 2012 şi până în 6 octombrie 2014 la fabrica Renault din localitatea Flins din apropierea Parisului. Până în prezent, producţia totală de Renault Zoe se ridică la 42.300 de unităţi.

Renault a dat asigurări că până în prezent nu s-au înregistrat accidente care să aibă legătură cu acest efect, însă compania face aceste verificări în mod preventiv, pentru a elimina riscul producerii unor incidente.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Renault loveste din nou!
    8 15
  • hazard
    "Renault a dat asigurări că până în prezent nu s-au înregistrat accidente care să aibă legătură cu acest efect, însă compania face aceste verificări în mod preventiv, pentru a elimina riscul producerii unor incidente." Cine ii mai crede?
    3 10
  • Stati ca inca nu a aparut stirea cu rechemarea masiva a celor de la VW :)))
    3 0
  • Arbore
    Eu ii cred ! Renault e firma serioasa.
    PS: nimanui nu-i convine sa cheltuie bani pentru posibile defectiuni
    5 0
  • @hazard
    Un sfert din productie ! Nu mai face atata tevatura, dl. nod-in-papura
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru