Recall pentru Suzuki Swift în România: airbag-urile laterale se pot declanșa la “închiderea mai puternică a portierelor spate”

de Paul Cosma
Luni, 01.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanța Suzuki în România a anunțat autoritățile de la noi că va chema în service peste 2.000 de unități Swift pentru remedierea unei probleme la airbag-urile laterale. Un defect de fabricație poate duce la declanșarea airbag-urilor dacă trântești ușa mai tare.

Magyar Suzuki ZRT, Sucursala București, reprezentanța mărcii japoneze în România, care se ocupă de importul și distribuția pe piața noastră a mașinilor Suzuki, a anunțat o rechemare în service pentru modelul Swift, produs în perioada 2017 – 2019.

Potrivit publicației profit.ro, este vorba despre Swift și Swift Sport cu codurile A2L310/412/414, care au fost produse în Japonia. Motivul chemării în service este un defect la airbag-urile laterale, iar acestea se pot declanșa la “închiderea mai puternică a portierelor spate”.

Numărul oficial al vehiculelor afectate este 2.116, însă importatorul susține că este posibil ca nu toate mașinile să fi fost vândute în România, conform profit.ro.

Operațiunea de remediere derulată în service presupune o verificare de 10 minute și o reparație de circa 60 minute, în care se repoziționează axul coloanei de direcție. Rechemarea are loc la nivel global, pe piețele pe care modelul Swift a fost vândut, însă nu a fost anunțat numărul total al exemplarelor care trebuie să ajungă în service-uri.

Via profit.ro

Comentarii (3)

  • carcotasu
    închiderea mai puternică a portierelor spate => declanșarea airbag-urilor dacă trântești ușa mai tare => se repoziționează axul coloanei de direcție => remediere. Ce imi scapa ? Ce legatura ar avea una cu alta?
    5 0
  • @kirotractor, te rog sa inchizi usile la masina cu foarte mult calm. Nu se recomanda sa urci in masina dupa ce ai citit anumite commenturi pe Automarket.ro :):):)
    6 0
  • hercule
    Usile traditionale japoneze , shoji , n-ar reprezenta oare solutia optima pentru un astfel de inconvenient la Swift ? :-))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru