Recall: Risc de incendiu la anumite exemplare Mercedes-AMG E63 și GT 63 din cauza electromotorului

de Alexandru Monenciu
Sambata, 17.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz recheamă în service 493 de exemplare E63 S, E63 S T-Modell, GT 63 și GT 63 S. Nemții au descoperit o problemă electrică la electromotor, iar în cazuri extreme aceasta ar putea conduce la izbucnirea unui incendiu.

În luna octombrie a anului trecut, un client i-a informat pe cei de la Mercedes-Benz de existența fumului în compartimentul motor al mașinii sale (un E63 AMG). Primele investigații au indicat o problemă în interiorul sau în apropierea electromotorului.

Constructorul din Stuttgart a îmbunătățit procesul de fabricație și a investigat toate exemplarele aflate în acel moment pe linia de asamblare. În luna martie, nemții au decis că o rechemare în service este singura soluție pentru a se asigura că totul este în regulă.

Acum, cei de la NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) au descoperit că de vină este un contact imperfect la unul dintre firele electromotorului. În timp, acest lucru ar putea conduce la un scurt circuit și, în cazuri extreme, la izbucnirea unui incendiu.

Potrivit americanilor, ar fi afectate 493 de exemplare Mercedes-AMG E63 S, E63 S T-Modell, GT 63 și GT 63 S, fabricate în perioada ianuarie 2018 și noiembrie 2020.

Mercedes-Benz îi va informa pe proprietarii mașinilor afectate la finalul lunii mai, iar reparațiile vor fi efectuate pe cheltuiala producătorului.

via NHTSA

Comentarii (4)

  • Daca era honda, fanii isi insangerau fruntile de ciment. Daca e Mercedes e doar o alta troaca germana care nu-si respecta clientii. Stim placa.

    Asteptam legendele urbane sa arunce valuri de lumina peste proprietarii de germane. In special peste triada.
    7 11
  • @zarnesteanu
    Corect! Si daca ia foc,ce? Se stinge!N-am vazut niciodata un Mercedes luat pe platforma,de fapt platformele auto s-au inventat sa care doar Toyote si Honde oprite-n drum spre service.
    12 14
  • mircea badea
    vere, nu mai stiu sa lege 2 fire..au angajat colorati de-ai nostri?

    dar restul firelor?
    14 2
  • Mercedes la ce pret are aceasta masina , sa aiba probleme , pai este normal ca nu este din alta galaxie, tot o panarama de masina este , dar este pentru cei care o vor pentru numele de merge prost si des.(mercedes).
    12 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru