Recidivă: Uber trebuie să plătească peste un milion de dolari pentru discriminare

de Paul Cosma
Luni, 05.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană Uber a fost găsită vinovată de discriminarea unei persoane cu dizabilități și trebuie să plătească despăgubiri în valoare de 1.1 milioane de dolari.

Uber a pierdut un proces în San Francisco (SUA) în care o femeie nevăzătoare a acuzat compania de discriminare și pierderea mai multor evenimente importante, din cauza faptului că șoferii companiei i-au refuzat comenzile. 

Femeia, însoțită de un câine-ghid, nu a fost pe placul șoferilor Uber, care i-au refuzat cursele cu 14 ocazii diferite pentru a evita murdărirea covorașelor din mașini. În total, femeia a fost refuzată de 60 de ori, întrucât de fiecare dată a încercat de mai multe ori. 

Într-una dintre ocazii, ea reușise să se urce într-o mașină Uber, însă a trebuit să coboare după ce șoferul a început să țipe că o dă afară pe marginea drumului din cauza câinelui. 

Din cei 1.1 milioane de dolari acordați de instanță, femeii îi revin 324.000 de dolari. Restul vor acoperi cheltuielile de judecată și remunerația avocaților.

Uber este o companie recidivistă la capitolul discriminarea persoanelor nevăzătoare. În 2016, a trebuit să plătească 2.6 milioane de dolari în urma unui proces similar. 

Via news.ro

Comentarii (14)

  • Duamna Themis
    Citesc,ma frec la ochi si reiau,cum ma,in Amerlocia,tara aia care ne tine noua mereu lectii de antidiscriminare? Leaganul egalitatii si al libertatii?Bastionul democratiei?:)).Au discriminat-o de doar 60 de ori pana au ajuns la proces?Haha,ce ne mai urechea ambasadorul amerloc ca ii tratam urat pe "descremenaț". "Misto" ca avocatii au luat totul iar doamna a luat si ea un mizilic,praful de pe toba.Si cand te gandesti ca unii rumani cersesc de pe trotuar in ploaie viza la astia.(cu toate ca ei intra fara la noi)...
    25 6
  • Ivan cel Groaznic
    @Duamna tot e mai bine decât în Răsia unde cazi de pe geam dacă îl tratezi pe liderul opoziției care se otrăvește singur sau critici politica oficială în orice domeniu (a se vedea doctorii ăia care făceau afirmații despre numărul real de morți de covid si de dotarea precară a spitalelor si care s-au sinucis căzând și ei de la etaj). Nici nu se compară.
    Întradevar la Ambasada Răsiei nu se stă la coadă la viză.
    6 19
  • Buna treaba asta cu avocatii in state... cred ca vaneaza astia clienti din astia, daca ai gasit unul singur te-ai aranjat pe viata...
    20 0
  • Ce treaba are Rusia cu stirea de mai sus,te-ai trezit sa trolezi? Cum comenteaza cineva rau despre amerloci,cum apare cineva sa iti zica de Rusia sau sa te trimita sa te muti la rusi sau in Coreea de N. Dupa bocancul american,sa le pupi mana rusilor ca daca nu erau ei inca eram pasalac turcesc. Si sa le mutumesti si pentru Ardealul de Nord. Deocamdata la rusi parintii se numesc mama si tata nu parinte 1 si parinte 2,numai pentru asta nu merita injurati.
    21 7
  • la naiba cu rusia si america: deci un milion sau unspe?
    12 2
  • @Duamna
    Ce treaba are America cu stirea de mai sus,te-ai trezit sa trolezi? Cum comenteaza cineva rau despre rusi,cum apare cineva sa iti zica de America sau sa te trimita sa ii iei in brate pe lgbtisti. Dupa bocancul rusesc,sa le pupi mana americanilor, ca daca nu erau ei inca eram inca stat comunist si aplaudam inca cuvantarile tovarasului. Si sa le multumesti rusilor si pentru Basarabia. Deocamdata la rusi parintii se numesc mama si tata su nu comenteaza impotriva lui putler ca e pericol de moarte,numai pentru asta merita injurati.
    3 14
  • @@duamna
    Cum ce treaba are stirea de mai sus cu America?Bravo,ba!Faptul ca s-a intamplat in America si e o firma americana tie nu-ti spune nimic? Si mai usor cu amerlocii ca sunt mai marxisti si mai comunisti decat rusii si chinezii la un loc.BLM,vezi ca fenomenul "cancel culture" nu exista la rusi,pana una alta,sa te faci pres la tot ce vine de dupa baltoaca ca asa e corect politic si poate ti-or da si tie ceva.
    12 3
  • @@@duamna
    Ce treaba are stirea despre o firma privata, care probabil nu si-a actualizat toate procedurile la toate situatile posibile, cu tara in care functioneaza in speta America? Dar ce poti cere unor rusi? Capul nu-i duce mai mult decat sa faca crime, hotii, furaciuni si alte blestematii. Si apoi sa-i acuze de asta pe altii.
    Ramane cum am stabilit, rusia este un fruncul pe obrazul civilizatiei si putin isi merita jobul de presedinte pe viata. la asa o tara asa presedinte.

    Ce chestie!, vorbim despre o firma americana care a descoperit un nou concept, despre masini americane, scriind pe un calculator inventat de americani care foloseste internetul si el inventat de americani. Doar trolii vor ramane mereu rusi, ca atata pot ei, sa arunce cu laturi in ceilalti.
    2 10
  • Páll István
    @@ivan
    Io nu estem multumit de ce a facut rusia ca a dat Erdély la romani. In plus sa si culcat cu toate boresele cand a ocupat Budapest de unde nu a plecat decat in 1990. Cu tot ce a furat. Orosz tolvajok és gyilkosok.
    4 2
  • Daca in loc de Uber era Yandex,ehei, prespalatilor pe creierase... Am inteles,Putin s rau,Biden e bun,Rusia e rea,America e buna.
    9 1
  • Putin presedinte pe viata
    https://adevarul.ro/international/rusia/putin-promulgat-legea-care-i-permite-candideze-alte-doua-mandate-prezidentiale-1_606b22405163ec4271a44397/index.html

    Da, rusia e re, e foarte rea. E tara care a omorat cei mai multi oameni in istorie. Locul 1, de necontestat. Sa fii si admirator este dovade de iq foarte foarte scazut. Insa pe aici majoritatea sunt troli si presteaza pe aici de foame. Prostitutia intelectuala e preferata muncii de catre ticalosi.
    2 9
  • @bideu presedinte senil
    Fii atent,nu iubesc nici rusii dar ma oftica dubla masura,pune si lista cu toate tarile pe care le-au atacat americanii,de la bombele atomice aruncate pe civili,(chiar si bombardarea Gariibl de Nord din Bucale plina de refugiati,in special femei si copii, la bombardarea Serbiei fix in ziua de paste,de Primaverile arabe...sau stai asa,ca propaganda voastra spune ca unde paseste amerlocul,dintr-o data apar bunastarea ,pacea si fericirea la pachet cu democratia.
    9 0
  • La noi nu cred ca ai voie sa te urci cu animale in "taxi", altfel decat in cusca - gen pisici.
    S-au mai facut valuri la noi pentru refuzuri de parinti cu copii mici.
    Discriminare, insa puneti-va in pielea proprietarului care pentru o cursa de 40 ron, trebuie sa plateasca 2-300 ron curatare de voma (plus timpul aferent), sau aspirare par de animal, sa nu mai zic de tapiterie rupta.
    4 4
  • Ce de troli rusi pe aici! Ai zice ca e site rusesc. L-au scos la pensie pe tatraurs ca era incompetent si au infiltrat inca cativa pe aici. Sa nu zici ceva de rusia aia a lor ca sar toti pe tine. Spurcata natie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru