Record de consum cu un Opel Insignia: 2.111 kilometri cu un singur plin din Alpi până la Marea Nordului şi înapoi

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fost pilot Airbus a reuşit să conducă un Opel Insignia cu un singur plin din Alpi până la Marea Nordului şi înapoi pe o distanţă de 2.111 kilometri. Consumul mediu a fost de 3.46 litri/100 km.

Opel a realizat un experiment prin care a vrut să demonstreze cât de mult poţi călători cu un singur plin în cazul unei maşini diesel.

Aflat la volanul unui Opel Insignia cu motor CDTi ecoFLEX de 1.6 litri care furnizează 134 CP şi un cuplu de 320 Nm, fostul pilot Airbus Felix Egolf a reuşit să parcurgă o distanţă totală de 2.111 kilometri cu un singur plin. Misiunea nu a fost deloc uşoară, mai ales că Egolf a plecat din Alpii elveţieni, a ajuns la Marea Nordului şi a revenit la punctul de plecare.

"Turul cu Opel Insignia demonstrează că oricine care are un stil anticipativ de condus poate cu uşurinţă să egaleze sau să înregistreze rezultate mai bune decât consumul oficial", spune el.

Prin această performanţă, fostul pilot a reuşit să obţină un consum mediu de 3.46 litri/100 km, în condiţiile în care consumul oficial al maşinii este de 3.8 sau 3.9 litri/100 km, în funcţie de versiunea aleasă.

Via Carscoops

Comentarii (10)

  • Bogdan
    Probabil nu exista sitautia ca la noi sa ai doar o banda sa stai in spatele tirului . Oricum daca mergi de dormi pe tine si te resemnezi in a nu face depasiri proabil scoti ceva asemanator, dar tu o sa fi foarte plictisit si deprimat...
    32 10
  • intestinul gros
    Cred ca a schimbat si turbina in cazul asta! Ce a luat pe mere a dat pe pere.
    15 20
  • Pentru corporatisti & guverne
    Iar DIESEL ?! Astia pun aceeasi placa de 25 de ani, de cand guvernele lumii au inceput sa ne bage pe gat diesel...consum redus... ce sa-ti povestesc... pomana curata...mergem moca!
    Ce bine ca au ei mila de noi...! ALO , suntem in 2016, voi credeti ca merge cu acceasi prosteala in continuare...? Hai baieti, fiti ceva mai creativi ! Cu finantarea unora asemenea "expeditii" obosite nu cresc vanzarile la DIESEL !
    33 17
  • Prietene chiar este diferenta mare intre diesel si benzina spre exemplu 1.4 benzina consuma 7.1 la 100 de km (seat Cordoba) din 2005 si 1.5 motorina dCi la 100 de km consuma 3.4 adica benzina consuma dublu...
    6
    8 12
  • petrush
    Este semnificativ faptul ca omul a fost pilot de airbus. Pilotilor le ajunge intotdeauna combustibilul pana la destinatie.
    Din alt punct devedere este important sa ajungi la destinatie in timp util.
    Pe cand el avea un singur scop: economia de combustibil.
    14 2
  • @Ionut Uiti ca in ziua de azi exista si turbo pe benzina care consuma doar cu 10-15% maxim mai mult ca un diesel si au performante mai bune - comparand aceleasi puteri.
    8 8
  • @Ionut
    Sper sa-ti iei masina curand si sa nu mai scrii din auzite. Dublu consuma doar daca mergi subturat la diesel, caz in care o vei infunda rapid. Un consum de om normal (nu shumacher, dar nici pensionar) este undeva la 4% la drum intins si 5.5% oras pentru compacta diesel 1.5. O benzina de cilindree apropiata si toate tehnologiile moderne (injectie directa, turbo) consuma cu ~2.5 litri mai mult, in niciun caz dublu!
    13 4
  • @Bogdan. Corect! Am fost in situatia de a fi la un pas de pana prostului. Mi s-a aprins rezerva cu 200 km inainte de destinatie , nu aveam bani lichizi si cardul tocmai se demagnetizase -l-am tinut prea mult langa telefon- si a fost inutilizabil. Am resetat calculatorul sa vad ce iese si am mers cu 65km/h constant de mi-a intepenit piciorul pe acceleratie(din pacate nu am cruise-control). Am reusit sa ajung si am scos 2,6 pe calculator ceea ce inseamna 2,8-2,9 real.Motor16hdi/110cp(Peugeot307) . A fost o experienta IMPOSIBIL DE REPRODUS . PUR SI SIMPLU NU AS MAI AVEA NERVI SA REZIST INCA ODATA.
    14 3
  • Dacă o să vă uitați pe Youtube o să vedeți și că perpetuum mobile există deja.
    1 6
  • Sergiu
    O masina - 2017 - 2.0 benzina turbo aproape 300 cp . . ... ce sa vezi ?....8,9 - 9,2 in ORAS ..... mediu - 7,8 . Mai lasati de-oparte laudele pt diesel . E prima masina benzina pe care o am si nu m-as mai intoarce la diesel pt nimic in lume....sau poate pt vreo 300 cp la 500Nm si aproximativ 5% mediu....ceea ce e practic in mom de fata imposibil.

    Numai bine !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru