Record de producţie pentru Ford şi uzina de la Craiova: 100.000 de unităţi B-Max

de Bogdan Mirică
Luni, 20.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că a produs exemplarul B-Max cu numărul 100.000. Toate unităţile au luat naştere la uzina de la Craiova, unde a şi fost sărbătorit recordul de producţie.

Dacă Dacia a trecut deja de multă vreme de 400.000 de unităţi Duster produse la Mioveni, Ford este încă la început de drum în România. Chiar şi aşa, uzina de la Craiova promite să recupereze repede şi anunţă un prim record de producţie.

Astăzi, la fabrica din Bănie, linia de producţie Ford a dat naştere exemplarului B-Max cu numărul 100.000. Recordul vine după ce anul trecut a adus un total de 67.000 de comenzi pentru monovolumul de clasă mică la nivel mondial.

Esential 100.000 de unităţi B-Max a produs Ford de la debutul modelului pe piaţă. Toate maşinile au fost asamblate la Craiova.
370 de unităţi B-Max iau naştere în fiecare zi la Craiova.
Având în vedere că uzina de la Craiova este singura care dă naştere micului B-Max, era de la sine înţeles că producţia locală a beneficiat de pe urma acestei evoluţii. Chiar şi aşa, au fost momente dificile de-a lungul lui 2013 chiar şi pentru craioveni, uzina fiind închisă câte şapte zile în septembrieîn noiembrie şi în decembire, din cauza cererii reduse.

Exemplarul cu numărul 100.000 este un B-Max vopsit în culoarea Panther Black, echipat cu motor pe benzină Ecoboost de un litru, fabricat tot la Craiova.

Maşina, echipată cu nivelul Titanium, va merge la un client din România.

Uzina Ford de la Craiova produce în prezent 370 de unităţi B-Max în fiecare zi, cadenţa liniei de asamblare permiţând naşterea unui exemplar la fiecare 70 de secunde.

Comentarii (6)

  • Bravo lor!
    Bafta maxima mai departe!
    16 1
  • Nu am mers cu B-Max,dar am intrat intr-unul si l-am studiat putin,mi-a placut, materialele sunt de calitate,bord futurist,este confortabila,mi-ar place sa am unul
    8 4
  • Felicitari!
    Am avut ocazia sa conduc un B-MAX cu motorasul de 1l ecoboost, 120CP cred ca avea.
    Am fost foarte incantat de motor si de spatiul la interior pe care il ofera.
    5 3
  • da, oare pe unde se vind, ca eu pe la noi nu prea am vazut..
    3 2
  • Mult succes in continuare!
    3 1
  • wf, daca nu vezi inseamna ca nu traiesti intr-o cusca
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru