Ford opreşte şi în noiembrie producţia la fabrica din Craiova

de Sebastian Toma
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Ford din Craiova va opri producţia şi în luna noiembrie. De data aceasta, uzina de motoare va avea şi ea producţia oprită, informează Ziarul Financiar.

Esential 33 de zile reprezintă repaosul total al fabricii Ford din Craiova în perioada septembrie - decembrie 2013.
Ford Craiova va opri producţia pentru 13 zile în decursul lunii noiembrie, informează Ziarul Financiar. Pauza de producţie vine după alte două opriri la uzina de autovehicule din Bănie, respectiv o pauză de 13 zile în octombrie şi o pauză de o săptămână în septembrie. Spre deosebire de opririle anterioare ale producţiei, pauza din luna noiembrie va include opt zile de repaos şi pentru uzina de motoare, ca a funcţionat fără opriri în această perioadă.

Explicaţia oficialilor Ford vizează o reglare a raportului dintre stocuri şi producţie, mai ales că motorizările 1.0 şi 1.5 EcoBoost sunt folosite şi de alte modele a căror producţie a fost redusă. Spre exemplu, uzina de motoare de la Craiova este afectată şi de fabrica Saarlouis din Germania, unde sunt produse modelele Focus şi C-Max, care utilizează şi ele motorizarea 1.0 EcoBoost. În cele 33 de zile de oprire ale producţiei la uzina din Craiova, ce ide la Ford ar fi putut să producă 12.200 de automobile şi 8.000 de motoare, estimează cei de la ZF.

Urmareste Automarket
Ford este cel mai mare exportator din judeţul Dolţ, vehiculele reprezentând 62.3% din totalul exporturilor din Bănie. Datorită fabricii Ford, judeţul Dolj este pe locul nouă în ţară la capitolul valoarea exporturilor în primele şase luni ale anului.
Dacia şi Ford au reuşit să aducă România în top 10 producători de automobile din Europa în decursul anului curent, arată un studiu OICA.

Via ZF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru