Record mondial neoficial: 900 de kilometri cu Tesla Model S P100D și un singur plin

de Cornel Șocariciu
Joi, 22.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O buclă lungă de 26 de kilometri, un singur plin pentru bateriile lui Model S P100D și peste 23 de ore de șofat sunt ingredientele unui record mondial neoficial de autonomie.

Tesla Inc spune că un Model S poate parcurge până la 594 de kilometri cu un singur plin, dar doi fani au vrut să demonstreze că sedanul american poate mult mai mult. Steven Peeters, proprietarul unui Model S P100D și prietenul său Joeri Cools au pornit într-o aventură specială.

Cei doi au încărcat la maximum bateriile lui  Model S P100D și au vrut să vadă cât de mult pot rula. Bucla aleasă de cei doi a măsurat 26 de kilometri, iar experimentul a avut loc în Belgia. Pentru a economisi cât mai multă energie, aerul condiționat a fost închis pe tot parcursul testului.

"Este mult mai eficient să conduci în linie dreaptă și, de preferat, cu vânt din spate, dar noi am avut avantajul că puteam învăța de la un tur la altul", a scris Peeters pe blogul său.

Cei doi au mers timp de 23 de ore și 45 de minute, iar la final, au avut o surpriză de proporții: 901.2 kilometri parcurși cu un singur plin.

Fapta celor doi nu a fost trecută cu vederea de Elon Musk.

Acesta a scris pe Twitter că un Model S 100D cu anvelopele potrivite poate să parcurgă și peste 1.000 de kilometri cu o singură încărcare. Din păcate, recordul celor doi nu este unul oficial.

Via | MSN

Comentarii (5)

  • andrei
    deci o medie de 30 si ceva de km/h si un consum cu adevarat relevant in lumea reala :)
    13 2
  • Si cu diselul meu daca merg in a 6-a cu 60 la ora constant si daca se poate la vale fac si 3000 de km cu un plin.
    17 9
  • daca dadea luminozitatea mai mica la display trece de mia de km cu usurinta
    15 5
  • Tesla'nkoaie
    Dupa care ca urmare a bug-urilor de securitate a venit un hot si a golit tot rezervorul ramas (3/4) de curentul electric si i-a ajuns energia pentru iluminarea unui cartier intreg timp de o saptamana. Si cu asta, dragii mosului am terminat povestea noastra...ca doar e poveste de adormit copiii, nu?
    9 7
  • https://www.wired.com/2016/03/teslas-electric-cars-might-not-green-think/

    https://www.theguardian.com/vital-signs/2015/jun/10/tesla-batteries-environment-lithium-elon-musk-powerwall
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru