Recunoaștere facială pentru deschiderea portierelor, o revoluție introdusă de Genesis GV60

de Alexandru Monenciu
Vineri, 17.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a anunțat că viitorul crossover electric GV60 va avea tehnologie de recunoaștere facială pentru deschiderea portierelor. Totodată, pornirea mașinii se va face cu ajutorul amprentei.

La jumătatea lunii august, Genesis (brandul premium al grupului Hyundai) a publicat primele imagini și informații despre GV60. Un crossover electric construit pe aceeași platformă ca Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6.

Detaliile tehnice sunt încă necunoscute, dar constructorul asiatic a preferat să ofere acum câteva informații despre tehnologiile prezente la bordul viitorului GV60.

Spre exemplu, Face Connect este un sistem de recunoaștere facială cu ajutorul căruia proprietarul va putea deschide sau închide mașina. Această tehnologie va debuta pe GV60, iar ulterior va fi preluată și de celelalte modele din portofoliul Genesis.

Nu numai că va facilita accesul în mașină, dar sistemul va salva preferințele fiecărui utilizator (poziția scaunului, a volanului și așa mai departe) și le va aplica în funcție de cine deschide mașina.

Mai mult, sistemul Face Connect va încorpora o cameră cu infraroșu, pentru a putea recunoaște fețele chiar și în condiții de lumină slabă.

Noul crossover electric va integra și tehnologia Fingerprint Authentication System.

Prin intermediul ei, mașina va putea fi pornită prin scanarea amprentei utilizatorului.

via Genesis

Comentarii (4)

  • wow ... ce interesant. O carcoteala: sper ca va merge si pe ploaie cand alergi spre masina sa nu te uzi prea tare si ajungi la portiera. E bine sa ai si cheia la indemana, just in case :)
    4 5
  • Tembelus Rex
    Poate este o informație incorecta.....sau poate e corectă dar apare următorul inconvenient....cum faci să-ți dai jos masca de față cu legiuitorul.... fiindcă masca se va permanentiza oriunde și oricând....covidul "nu vrea să plece"..... și chiar dacă "ar dispărea" subit băieții au și alți viruși pe țeavă.....deci tot botniță pe mecla
    Poate cu recunoaștere la ochi, retină.....sau poate citește marcajul izotopic de pe frunte...
    5 4
  • Interesant deschide/inchide. Cred ca te uiți mai “urât” ca se știe ca este fața de încuiat.
    O alta tehnologie inutila… adică deja sint numeroase mașini care se deschid atunci când se atinge usa fără probleme la fel și închiderea atâta timp cât ai cheia in buzunar.
    Așa sa o dam mai in gluma… la unii o sa apăra mesajul , sau , … deci, de ce sa ma risc???
    Și acuma mai in serios… care este invenția?… telefoanele fac chestia asta de ani de zile…
    1 0
  • Scuze NU invenție… revoluție!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru