Renault a livrat primul exemplar al modelului electric Zoe

de Mircea Meșter
Luni, 17.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Unul dintre miniştrii francezi este fericitul posesor al primului exemplar Renault Zoe ieşit pe poarta fabricii

Esential 210 kilometri este autonomia maximă anunţată de Renault pentru Zoe.
79 de euro costă lunar leasingul bateriei modelului electric. Contractul prevede maximum 12.500 de km/an.
13.700 cu toate taxele incluse costă cel mai ieftin Renault Zoe în Franţa după scăderea bonusului guvernamental de 7000 de euro.
Renault a livrat astăzi primul exemplar al noului model electric Zoe, subcompacta cu motor electric şi baterie cu autonomie de 210 kilometri fiind comandată de Arnaud Montebourg, ministrul francez al Redresării Industriale. Oficialul guvernamental comandase maşina încă de la Salonul Auto care a avut loc la Paris în luna septembrie.

Deşi producţia de masă a lui Zoe va începe oficial în primăvara anului 2013, startul fiind amânat din cauza problemelor economice, Renault s-a ţinut astfel simbolic de promisiunea pe care a făcut-o la începutul acestui an şi a livrat primul Zoe înainte de finalul lui 2012, aşa cum era stabilit în planul iniţial. 

Preţul de vânzare a lui Renault Zoe în Franţa este de 20.300 de euro, însă maşina este achiziţionată de orice doritor cu doar 13.700 de euro după scăderea bonusului guvernamental de 7000 de euro. Totuşi, în preţul de achiziţie nu intră bateria maşinii, fiecare doritor fiind nevoit să plătească lunar circa 80 de europentru închirierea acesteia.

"Prima livrare a lui Zoe este un pas vital în ofensiva electrică Renault, care are în vedere lansarea unor modele cu emisii zero şi cu preţuri abordabile, destinate maselor largi", a declarat la lansare Carlos Tavares, unul dintre directorii Renault.

Renault a reuşit să vndă până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an 16.600 de maşini electrice, constructorul francez reuşind să adune 28.2% din piaţa europeană dedicată acestui tip de modele.

În Franţa, Renault a vândut 4.566 de maşini electrice, 1999 dintre acestea fiind Twizy.

via Renault

Comentarii (3)

  • Florin
    Super ! Vreau unul !
    30 7
  • Cat de diferit arata Zoe asta... imi place!
    24 5
  • Foarte frumos!
    12 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru