Renault anunță planurile pentru lansarea a încă două electrice: un model de oraș și un rival pentru Nissan Leaf

de Daniel Popescu
Sambata, 30.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a confirmat că va lansa o mașină electrică de oraș și un model electric compact care să rivalizeze cu Nissan Leaf, însă nu a precizat când vor fi disponibile pe piață.

Cu circa doi ani în urmă, Renault a anunțat că intenționează să lanseze opt modele electrice până în anul 2022, însă nu a oferit detalii despre segmentele în care vor concura acestea.

Într-un interviu acordat publicației britanice Auto Express, Eric Feunteun, directorul pentru gama de vehicule electrice a celor de la Renault, a oferit însă o serie de informații atractive.

Astfel, Renault intenționează să continue dezvoltarea subcompactei Zoe, însă gama va fi completată de un model de oraș și de un model compact.

"Vom continua în segmentul B. Acesta este cel mai puternic segment pentru noi și este inima pieței europene. Apoi vom merge în jos și vom merge în sus spre segmentul C, așa că vom extinde gama", a declarat el.

Viitorul model electric de segment compact va rivaliza practic cu Nissan Leaf, însă partenerii japonezi ai Alianței nu au încă motive reale de îngrijorare. Feunteun a admis că lansarea modelului compact nu va avea loc prea curând, ca urmare a faptului că acesta va avea nevoie de o baterie generoasă.

În prezent, costurile pentru dezvoltarea unui model de segment C sunt ridicate, ceea ce nu se potrivește cu reputația Renault pentru modele accesibile, astfel că francezii vor aștepta o scădere a costurilor.

"Răspunsul meu este foarte clar.

Vom merge în segmentul C și vom alege o baterie mare, asta este sigur. Dar trebuie să așteptăm momentul potrivit pentru a avea o ofertă competitivă", a adăugat Feunteun.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Mai mic decat Zoe - care si-asa are o garda la sol de doar 12 cm....ce sa fie ....UN KART ?!
    Sunt simpatici rau astia de la RENAULT ....
    9 3
  • Cred că modelul mai mic ar putea fi un Twingo cu două locuri.
    3 4
  • Flavius
    Logic si de asteptat ar fi ca versiunea mai mica sa fie o versiune revizuita a lui Renault K-ze (un KWID electric) care sa scoata macar 3 stele la NCAP . Luna asta se lanseaza pe piata chineza. Nu ar trebui decat intarita un pic caroseria si dotata cu ceva airbag-uri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru