Renault anunță planurile pentru un nou model electric: va fi mai mare decât Zoe și ar putea fi dezvoltat împreună cu Nissan

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault intenționează să producă un nou model electric, mai mare decât Zoe, eventual cu sprijinul tehnic al partenerilor de alianță de la Nissan.

Renault și-a stabilit ca obiectiv să aibă o gamă formată din 8 modele electrice până în anul 2022 care să acopere cele mai importante segmente.

Pe lista noilor modele propuse se numără și un model mai mare decât hatchback-ul subcompact Zoe, care ar putea fi dezvoltat împreună cu partenerii de Alianță de la Nissan.

Informația a fost dezvăluită de Emmanuel Bouvier, directorul comercial al diviziei de mașini electrice Renault, pentru agenția de presă Bloomberg.

Un model mai mare decât Zoe înseamnă cel mai probabil un model compact care ar putea deveni astfel un rival pentru Tesla Model 3 sau Volkswagen ID.3, iar Bouvier nu exclude varianta ca acesta să fie o versiune electrică a unui model deja existent în gamă.

"Lucrăm la dezvoltarea gamei pentru a acoperi toate segmentele cu mașini electrice. Este prea devreme să spunem dacă vom fi în concurență cu Tesla, dar cu siguranță plănuim să avem o cotă mare de piață", a declarat oficialul producătorului francez.

Cu numai o lună în urmă, Renault a anunțat că va lansa în următoarele 18 luni și un SUV electric de dimensiunile lui Kadjar și o versiune electrică pentru modelul de oraș Twingo, ca parte a planurilor de a forma o gamă cu opt modele electrice.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Chiar si varianta RENAULT Zoe 2 cu bateria de 52 kWh ce va apare la noi spre sfarsitul anului 2019 cel tarziu inceputul anului 2020, poate avea un succes bun pentru ca ofera circa 400 km autonomie in ciclul WLTP.

    Sa vedem insa pretul de comercializare din Romania...
    7 3
  • Edikkk
    Cred că va fi un fel de Qashqai dar electric
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru