Renault ar putea lansa un nou SUV subcompact: noul model ar concura în același segment cu Captur

de Daniel Popescu
Vineri, 14.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault intenționează să lanseze în 2020 un nou SUV subcompact care ar urma să concureze în același segment cu Captur, potrivit unor informații neoficiale.

SUV-urile reprezintă cel mai dinamic segment din industria auto, iar 41% dintre SUV-urile vândute în Europa fac parte din segmentul subcompact, potrivit unor date centralizate de compania de analiza Jato.

În acest context, publicația britanică Autocar susține că Renault intenționează să lanseze un nou SUV subcompact, care ar urma să concureze practic în același segment cu Captur (foto).

Informațiile publicate de britanici sunt confirmate parțial de faptul că un prototip sub camuflaj bazat pe Renault Clio a fost observat recent în timpul unor teste desfășurate în apropiere de uzina de la Valladolid, acolo unde constructorul francez produce Captur. Prototipul testat de producătorul francez avea o gardă la sol ridicată și jante de mari dimensiuni.

Principala ipoteză este că noul SUV subcompact este dezvoltat pe platforma CMF-B, aceeași folosită în cazul lui Captur și a noii generații Clio.

Numeroși alți constructori de volum au deja în game câte două SUV-uri subcompacte, în încercarea de a profita la maxim de cererea pentru modele din acest segment și de a se adresa unei palete cât mai largi de clienți.

De exemplu, Opel are în gamă Crossland X și Mokka X, în timp ce C3 Aircross și C4 Cactus concurează în acest segment pentru Citroen.

De asemenea, Ford va lansa în acest an noul Puma, un SUV subcompact care va produs la uzina de la Craiova și care va concura practic în același segment cu Ford Ecosport.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • hazard
    captur nu e suv, e cross over
    0 0
  • Automarket este in urma cu datele despre Captur 2.Au aparut date cu privire la noul Captur,va fi mai lung cu 11cm,putin mai lat si va avea un volum al portbagajului de 536l,aici este un salt urias,de la 377l,cu pozitia banchetei normala,se ajunge la 536l,insa nu se specifica in ce pozitie a banchetei are acest volum ce concureaza cu masinile din clasa compacta sau una mai sus.Sa vedem in septembrie,cand va fi prezentat la SA de la Franckfurt datele reale.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru