Renault Captur va primi și o versiune hibridă în 2020: sistemul E-Tech va fi împrumutat de la noua generație Clio

de Daniel Popescu
Marti, 29.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Renault Captur va primi anul viitor și o versiune hibridă, car se va adăuga variantei plug-in hybrid anunțată anterior. Versiunea hibridă va împrumuta sistemul E-Tech de pe noul Renault Clio.

Renault a prezentat noua generație Captur în vara acestui an, iar printre noutățile majore anunțate la vremea respectivă a fost o versiune plug-in hybrid. Presa franceză anunță acum că producătorul din Hexagon a decis să completeze gama lui Captur și cu o versiune hibridă fără încărcare la priză.

Pentru asta, Renault va implementa pe Captur sistemul hibrid E-Tech anunțat încă de la începutul anului pentru noua generație Clio.

Astfel, sistemul hibrid E-Tech este alcătuit dintr-un motor aspirat pe benzină de 1.6 litri complet regândit care vine la pachet cu două motoare electrice, dintre care unul acționează ca generator. Puterea totală a sistemului hibrid este estimată la aproximativ 135 de cai putere.

Nu lipsește nici bateria de 1.2 kWh, cu celule preluate de la Renault Zoe, iar aceasta va putea garanta o autonomie pur electrică de cel puțin 2-3 kilometri. 

Renault a luat decizia de a introduce încă o versiune electrificată pentru Captur pentru a crește vânzările de hibrizi în perspectiva noile norme de poluare care vor intra în vigoare în 2021.

Astfel, francezii speră că cei mai mulți clienți vor avea fie versiunea hibridă, fie varianta plug-in hybrid, chiar dacă gama include și o largă varietate de motoare pe benzină și diesel.

Versiunea plug-in hybrid, care va fi de asemenea disponibilă din 2020, mizează pe un motor pe benzină de 1.6 litri și două motoare electrice, în timp ce bateria de 9.8 kWh asigură o autonomie de 45 de kilometri în regim electric (WLTP) în regim mixt sau 65 de kilometri în mediul urban.

Via Caradisiac, L'Automobile Magazine

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Este !!!

    Abia aştept!
    5 7
  • someone
    credeam ca sistemul hybrid de pe clio e estimat la cca 160 cai
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru