Renault exclude varianta ca statul francez să naționalizeze constructorul: "Nici în 2008 nu am ajuns în această situație"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 23.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a exclus varianta ca statul francez să naționalizeze constructorul din Hexagon în contextul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 și consideră că va avea șansa să revină puternic după remedierea situației.

Statul francez a anunțat recent că va face tot posibil să salveze marile companii din Hexagon care au probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 și a invocat inclusiv posibilitatea de a naționaliza anumite companii.

Presa locală a speculat imediat că una dintre companiile franceze care ar putea fi naționalizate este Renault, în contextul în care statul deține deja 15% dintre acțiuni și are un rol semnificativ în deciziile majore.

Cu toate acestea, Jean-Dominique Senard, CEO-ul Renault, a exclus o astfel de variantă. Chiar dacă a admis că Renault ar putea cere un sprijin financiar, oficialul Renault consideră că producătorul va trece cu bine de această perioadă dificilă.

"Amintiți-vă de 2008-2009, când nu a trebuit să ajungem până acolo, deși situația era foarte dificilă. Și știți cum s-a terminat. În ziua în care situația economică va fi mai favorabilă, industria auto își poate reveni extrem de repede și de puternic", a precizat el.

Renault a închis toate cele 12 uzine pe care le deține în Franța și a luat o decizie similară și în privința uzinei Dacia de la Mioveni.

Via Autoactu

Comentarii (1)

  • Da? Pe Louis Renault l-au bagat in 1942 la inchisoare unde a si murit.N-a avut voie sa fie vizitat de cineva,nici macar sa fie vazut mort,nici autopsie nu i s-a facut. In 1945,statul francez i-a luat cu japca fabrica si a nationalizat.o.De ce a facut asta?Pentru ca Renault colaborase cu national socialistii germani. Cine mai coaborase cu ei? Mercedes,Bmw si bineinteles Vw care n-au patit nimic,aparent,ca o parte din patronii lor sunt peste ocean,doar te uiti la cine le detinn actiunile dupa ce au aparut la jocul de bursa.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru