Renault Rafale: acesta este numele ales pentru un viitor SUV coupe

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a dezvăluit numele noului său SUV coupe, de segment D. Acesta va fi denumit Rafale și va fi prezentat în 18 iunie.

După Austral și Espace, Renault își continuă ofensiva cu un nou SUV, de această dată poziționat în segmentul D.

Este vorba despre un SUV coupe, care se poziționează ca noul flagship al gamei Renault. Acum, francezii au dezvăluit și numele viitorului SUV: Rafale.

De unde acest nume care are legătură cu domeniul aeronautic? Pentru a afla răspunsul trebuie să ne întoarcem la începutul secolului al XX-lea, atunci când Renault fabrica motoare pentru vehicule, dar și pentru trenuri și avioane.

În 1933, Renault a cumpărat Caudron și astfel s-a născut compania Caudron-Renault. C460 era un avion de curse cu un singur loc, proiectat să doboare recorduri, iar după achiziționarea companiei, acesta a fost redenumit Rafale.

Viitorul SUV coupe de segment D, Renault Rafale, va fi prezentat în 18 iunie, cu ocazia Salonului Internațional de Aeronautică și Spațiu de la Le Bourget.

via Renault

Comentarii (3)

  • La prima vedere are un profil interesant, deși orice suv coupe este o struțo-cămilă. Mai ales clasa D. Mă rog, vom vedea.
    9 1
  • linii asemanatoare ca la formentor si civic, dar asta nu inseamna ca suspectez pe renault ca ar copia de la cineva, francezii au fost mereu originali, altii s-au inspirat de la ei. trebuie sa asteptam toate detaliile, ca sa avem ce comenta :)
    8 1
  • Alupigus
    Parcă din 2015 în sus Francezii se întorc la vechea lege.Acum ei sunt primi pe vânzări și pe design în Europa ma refer
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru