Renault reacționează la greva angajaților din Franța: “Nu am avut și nu avem intenția să închidem fabrica din Maubeuge”

de Paul Cosma
Luni, 01.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susține că nu va închide fabrica din Maubeuge, potrivit președintelui Jean-Dominique Senard, care încearcă să dezamorseze greva miilor de angajați din nordul Franței. “Vă asigur, nu am spus și nu m-am gândit vreodată să închidem fabrica,” a spus Senard.

În cursul săptămânii trecute, grupul Renault a prezentat proiectul de restructurare pe următorii trei ani, prin care 15.000 de angajați vor fi concediați, iar costurile vor fi reduse cu două miliarde de euro.

Proiectul de “ajustare a forței de muncă” se va baza pe “măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare”. Sunt vizate 4.600 de posturi în Franța și alte peste 10.000 de locuri de muncă în restul lumii, unde grupul este prezent.

Anunțul a stârnit revolta angajaților din Franța, iar mii de angajați au intrat în grevă la uzina din orașul Maubeuge.

Într-o încercare de calmare a spiritelor, președintele Jean-Dominique Senard a declarat că Renault nu are de gând să închidă fabrica respectivă.

“Nu avem intenția, în principiu, să închidem uzina din Maubeuge. Vă asigur, nu am spus asta și nu m-am gândit vreodată să facem asta, a spus Senard.

Ministrul de Finanțe, Bruno Le Maire, a spus la rândul său că fabrica nu va fi închisă, dar că Renault trebuie să devină mai competitiv.

În această săptămână, Renault urmează să discute cu sindicatele cu privire la viitorul fabricilor sale din nordul Franței.

Via Bloomberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru