Feedback

Renault susține că nu negociază din nou fuziunea cu Fiat-Chrysler: "Prioritatea noastră este parteneriatul cu Nissan"

Publicat Marti, 03.09.2019
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Renault susține că nu negociază din nou fuziunea cu Fiat-Chrysler: "Prioritatea noastră este parteneriatul cu Nissan" - Poza 1
Renault susține că nu a reluat negocierile cu Fiat-Chrysler pentru o fuziune, întrucât prioritatea constructorul francez este reprezentată de parteneriatul cu Nissan.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa internațională a speculat recent că Renault și Alianța Fiat-Chrysler vor relua negocierile pentru o fuziune, iar oficialii constructorul anglo-american și-au exprimat interesul în acest sens.

Cu toate acestea, Renaut a anunțat acum că nu este interesată de o renegociere a fuziunii, întrucât principalul obiectiv este integrarea mai bună cu actualii parteneri de la Nissan.

"Din câte știu, nu există negocieri între Renault și Fiat. În orice caz, pentru statul francez, prioritară este alianța cu Nissan. Până când aceasta prioritate nu este implementată, nu exista niciun motiv să ne interesăm de alte operațiuni", a declarat Martin Vial, reprezentantul oficial al statului francez la Renault.

Statul francez este cel mai mare acționar al Renault, cu 15% dintre acțiuni, astfel că deciziile majore ale constructorului au nevoie de acordul Franței pentru a fi aprobate.

În plus, oficialul francez susține că tesniunile dintre Renault și Nissan s-au estompat în ultima perioadă, după ce apăruseră numeroase conflicte ca urmare a intenției francezilor de a se asocia cu Fiat-Chrysler.

"După Adunarea Generală din iunie, tensiunile au scăzut. Cele două departamente lucrează la întărirea proiectelor industriale. Trebuie să investim cât mai mult în mașini autonome, propulsie elecrica și conectivitate", a adăugat el.

Via Autoactu


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru