Renault va folosi semiconductori de la STMicroelectronics pentru mașinile sale electrice și hibride

de Paul Cosma
Vineri, 25.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a semnat un contract cu STMicroelectronics pentru aprovizionarea și producția de semiconductori destinați vehiculelor electrice și hibride începând din 2026.

Renault și STMicroelectronics anunță încheierea unui acord de cooperare strategică în domeniul concepției, dezvoltării, fabricării și furnizării către Renault Group a unor produse și soluții adaptate pentru sistemele de electronică de putere instalate pe vehiculele cu baterii și hibride. 

Potrivit unui comunicat oficial, noile tehnologii menite să reducă pierderile de putere și să îmbunătățească eficiența vor avea un impact major asupra autonomiei și încărcării vehiculelor electrice. Asta va însemna o scădere a costului bateriilor, o creștere a autonomiei, o reducere a timpului de încărcare și o diminuare a costului pentru utilizator, conform Renault. 

În calitate de partener cheie al Renault în materie de inovație, STMicroelectronics va beneficia de volumele importante garantate de utilizarea anuală a acestor module și tranzistori de putere începând din 2026-2030. 

"Suntem încântați să cooperăm cu STMicroelectronics, lider de piață în electronica de putere avansată și să dezvoltăm împreună tehnologii care urmăresc îmbunătățirea capacității energetice a bateriilor vehiculelor noastre electrice și hibride și performanțele lor, atât dinamice cât și în timpul încărcării.

Acest parteneriat garantează aprovizionarea viitoare cu componente cheie care vor contribui la reducerea cu 45% a pierderilor de energie și la diminuarea cu 30% a costului unui grup motopropulsor electric. Această cooperare tehnologică ne va ajuta să ne concretizăm ambiția de a democratiza accesul la vehiculele electrice,” a declarat Luca de Meo, CEO al Renault Group. 

Via Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru