Renault va produce mașini electrice în China cu un partener Ford: joint-venture cu chinezii de la Jiangling

de Paul Cosma
Miercuri, 17.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a anunțat că va înființa o companie de tip joint-venture în China, cu scopul să dezvolte și să producă vehicule electrice. Colaborarea a fost semnată cu Jiangling Motors, cei care au un parteneriat asemănător și cu Ford și care produc modele sub sigla americanilor pe piața chineză.

Grupul Renault și chinezii de la Jiangling Motors (JMCG) au decis înființarea unui joint-venture denumit JMEV, la care să dețină fiecare câte 50% din acțiuni, și care să producă mașini electrice piața din China.

Renault a transmis că va investi 128.5 milioane de euro pentru a ajunge la participația de 50% în cadrul companiei mixte. Grupul francez speră ca, prin această colaborare, să-și mărească influența în China, o piață cheie pentru activitatea companiei.

Înainte să devină joint-venture între Renault și Jiangling Motors, JMEV a fost înființată în 2015 cu scopul producerii de sedanuri și SUV-uri electrice, capacitatea anuală fiind de 150.000 de vehicule.

În prezent, Renault produce vehicule electrice în China printr-un joint-venture cu altă companie locală, respectiv Dongfeng Motor. Planuri similare sunt vizate și cu Brilliance Automotive, unul dintre partenerii BMW din China.

Vânzările de mașinile electrice din China au crescut cu aproape 50% în primele 6 luni ale anului, în condițiile în care, per total, cea mai mare piață auto din lume traversează o perioadă negativă.

Via Renault, Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru