Renault Zoe e-Sport accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.2 secunde, adică mai repede decât un monopost de Formula E

de Bogdan Mirică
Joi, 27.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat pe contul său de Twitter că prototipul Zoe E-Sport pe care l-am văzut la Salonul de la Geneva accelerează mai repede decât un monopost de Formula E.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Renault a dezvăluit un experiment care a dovedit tuturor că și mașinile electrice pot fi extrem de performante.

Renault Zoe e-Sport este un concept bazat pe versiunea de serie a modelului electric, echipat însă cu un motor uriaș de 460 de cai putere. Acesta, combinat cu o masă totală de numai 1400 de kilograme și cu o aerodinamică inspirată de monoposturile din Formula E, promite performanțe impresionante pentru micul model electric.

Renault susține că hot-hatch-ul cu zero emisii poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 3.2 secunde. Într-un anunț făcut pe Twitter de către oficialii Renault, Zoe e-Sport este chiar mai rapid decât un monopost de Formula E.

Esential 3.2
Anunțul făcut pe Twitter ridică unele semne de întrebare, întrucât accelerația de la 0 la 97 de km/h (60 de mile pe oră) a unui monopost De Formula E se face în doar 3 secunde.
Prin urmare, diferența până la 100 de km/h ar putea fi acoperită și ea în mai puțin de 0.2 secunde.

Pe lângă accelerația fulminantă, Renault Zoe e-Sport promite și o viteză maximă de 210 km/h, la care ajunge în doar 10 secunde de la startul de pe loc.

Comentarii (2)

  • cam grea. de cat are bateria?
    iar alea de formula e ce specificatii au saracele?
    2 1
  • Bateriile dau greutatea mare. Cam saraci in specificatii insa. Altfel numai cuvinte de lauda.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru