Retragerea Volkswagen deschide calea Ford spre titluri în WRC: cvadruplul campion Sebastien Ogier va concura cu Fiesta RS în 2017

de Daniel Popescu
Marti, 13.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a semnat un contract cu M-Sport pentru sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri, urmând să concureze la volanul unui Ford Fiesta RS.

Sebastien Ogier a rămas fără echipă pentru sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri în momentul în care Volkswagen a decis să se retragă din competiţie cu efect imediat ca urmare a unui program de reducere a costurilor generat de scandalul Dieselgate.

Cvadruplul campion mondial a ajuns în cele din urmă la un acord cu M-Sport, echipa privată deţinută de Malcolm Wilson care foloseşte maşini Ford Fiesta RS. Francezul are în faţă o nouă provocare, cu atât mai mult cu cât regulamentul tehnic pentru sezonul următor s-a schimbat radical.

"Vor fi multe lucruri noi în acest sezon. Avem o nouă generaţie de maşini şi o nouă echipă, aşa că sunt vremuri interesante. Nu mai este mult până la Raliul Monte Carlo şi nu am avut prea mult timp să stau în Fiesta RS WRC, dar vom da totul pentru a fi pregătiţi şi vrem să revenim pe prima treaptă a podiumului", explică el.

Urmareste Automarket
M-Sport a rămas fără sprijinul direct al constructorului Ford la sfârşitul sezonului 2012, când constructorul american s-a retras din competiţie.
Anterior, M-Sport a câştigat titlul la constructori în 2006 şi 2007 cu Ford Focus RS, iar acum speră să lupte pentru titlurile mondiale după recrutarea celui mai bun pilot al actualei generaţii.

"Mergem la Raliul Monte Carlo cu numărul 1 pe uşă şi cu cea mai bună linie de piloţi pe care am avut în ultimii ani. Credem că am produs o maşină excepţională şi am muncit mult pentru a ne asigura serviciile lui Ogier. El consideră că Ford Fiesta RS WRC este cea mai bună maşină cu care îşi poate apăra titlul", a explicat Wilson.

Sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri începe cu Raliul Monte Carlo din perioada 20-22 ianuarie.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru