Reuters: Tesla pierde aproximativ 4.000 de dolari la fiecare Model S vândut

de Sebastian Toma
Marti, 11.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reuters estimează că Tesla Motors pierde bani pentru fiecare Model S vândut. Cifrele din 2015 anunță o pierdere aproximativă de 4.000 de dolari pentru fiecare unitate comercializată în al doilea sfert al anului.

Esential 55.000 de mașini estimează Tesla că va comercialiaza în 2015.
Tesla Motors pierde aproximativ 4.000 de dolari pentru fiecare Model S vândut, titrează Reuters în urma unei analize a declarațiilor financiare ale companiei în al doilea sfert al anului. Potrivit celor de la Reuters, Tesla a avut a livrat 11.532 de unități în al doilea sfert al anului și a avut pierderi operaționale de aproximativ 47 de milioane de dolari în aceeași perioadă, ceea ce ar înseamna o pierdere operațională estimată la 4.000 de dolari pentru fiecare mașină vândută. Oficialii Tesla au precizat că valorile precizate de Reuters nu sunt corecte pentru că nu iau în considerare și profiturile realizate din leasign-ul de mașini, compania fiind singura din întreaga industrie auto care nu folosește dealeri și vinde mașinile direct clienților. Vestea bună este că Tesla nu este în pericol din punct de vedere financiar, deoarece pierderile operaționale sunt investiții în produse viitoare și în alte proiecte, care vor da roade în viitorul apropiat.

Tesla a îmbuntățit cu 10% performanța lui P85D, cea mai rapidă berlină electrică din lume

Tesla Motors a anunțat că va construi între 50.000 și 55.000 de mașini în 2015, anul în care se pregătește să lanseze Model X, primul SUV al mărcii. Acesta din urmă va trebui să atragă un număr mare de clienți pentru a asigura creșterea acțiunilor Tesla la un nivel superior celui actual și să îi ajute pe americani să-și amortizeze investiția.

Elon Musk, fondatorul Tesla Motors, a promis că va asigura capital pentru funcționarea companiei în anul în curs, printre posibilitățile pe care le are în față numărându-se și vânzarea de acțiuni.

Tesla Model III, viitorul rival al lui BMW Seria 3, va fi prezentat în martie

Urmareste Automarket
În orice caz, Tesla Motors le promite acționarilor că situația sa financiară se va îmbunătăți în 2016, când nu va mai fi nevoită să investească în lansarea vreunui model nou. Abia în 2017 vom vorbi de noi cheltuieli operaționale pentru Tesla pe partea de lansare a unui nou model, în acel an fiind programat debutul lui Model 3, propunerea electrică în segmentul clasei medii.
Chiar și cu pierderile înregistrate în al doilea sfert al anului, acțiunile Tesla Motors sunt la un nivel cu 70% mai mare decât cel atins în urmă cu doi ani și cu 8% peste nivelul de la 1 ianuarie 2015. Valoarea companiei Tesla este mai mare decât cea a Fiat Chrysler Automobiles NV, fabricantul americano-italian condus de Sergio Marchionne.

Tesla către ceilalți producători: "Construiți mașini mai bune!"

Via Reuters

Comentarii (7)

  • Sa vinzi masini in pierdere si sa incerci sa cresti productia...
    Asta inseamna sa fi mafiot ! :)))
    19 8
  • Din articol se intelege ca ii costa mai mult sa construiasca un Model S decat pretul cu care il vand ceea ce e complet fals.
    Anul asta au cheltuieli mult mai mari deoarece dezvolta 2 modele noi Model X si 3, extind pe banii lor reteaua de incarcatoare rapide si isi construiesc cea mai mare cladire din lume, asa zisa Gigafactory.
    Practic iau profitul din anul asta si-l muta in profitul din anii urmatori.
    Indata ce termina cu constructia fabricii, cu dezvoltarea noilor modele, cheltuielie lor o sa scada dramatic.
    20 1
  • Statul american apreciaza astfel de proiecte, pe viitor le vor aduce multe locuri de munca, inovatie si tehnologie(vor tine steagul sus), daca sunt analizate proiecte americane care intr-adevar au inovat, nu prea au falimentat, fac ei in asa fel si gasesc solutiile cele mai bune...a avut SUA crack de miliarde(bilioane) de dolari, si 50 de mil dolari sunt o problema...nimic nu piere usor in SUA, mai ales un viitor constructor auto inovativ asa cum se prezinta Tesla.
    9 0
  • Dacă Reuters face știri de acest gen, e clar că pe unii a început să-i deranjeze serios evoluția celor de la Tesla. Iar presa a ajuns prima putere în stat.
    11 0
  • Solutia e simpla, scumpesc Model S cu aproximativ 4000 de dolari si nu vor mai fi pe pierdere.
    4 2
  • Ceea ce ma impresioneaza pe mine la Tesla este dinamica acestor masini... pe Auto Motor si Sport TV am vazut un test comparativ cu Porsche Panamera. Trecem peste timpii competitivi ai acceleratiei si reprizelor si ne oprim la stabilitate, distantele de oprire si slaomul printre jaloane. Aici Tesla s-a dovedit foarte aproape sau chiar la acelasi nivel ca Panamera. Este impresionant avand in vedere ca sunt branduri cu traditie care nu reusesc asta iar tesla practic a aparut din nimic acum cativa ani...Tesla pare a fi in domeniul auto cam ceea ce a reusit sa fie BrawnGP in Formula 1 in 2009...
    5 0
  • AndreiRN
    In economia din SUA este un mare avantaj sa ai vanzari bune dar pe hartie sa ai pierderi deoarece le poti deduce de la taxe 100%.
    Boeing pierde $23 de millioane la fiecare B787 vandut.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru