Revoluţia bateriilor pentru electrice: Samsung promite autonomie de 600 km reali şi încărcare la 80% în 20 de minute

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 11.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Samsung susţine că va lansa în 2021 o baterie pentru maşini electrice cu autonomie de cel puţin 600 de kilometri reali capabilă să se încarce până la 80% în numai 20 de minute.

Constructorii auto încep să lanseze maşini electrice cu autonomii din ce în ce mai generoase, care depăşesc în unele cazuri 400 de kilometri, calculaţi conform standardului european NEDC. Cu toate acestea, autonomia este încă relativ scăzută comparativ cu cea oferită de maşinile tradiţionale, iar o altă problemă este timpul lung de încărcare.

Samsung SDI, o divizie a celebrului producător de electronice din Coreea de Sud, a anunţat însă la Salonul Auto de la Detroit un acumulator capabil să rezolve ambele probleme.

Astfel, viitorul acumulator va putea oferi o autonomie teoretică de cel puţin 600 de kilometri, calculaţi însă conform standardului american EPA, unul mult mai apropiat de valorile reale decât NEDC. În plus, noul acumulator va putea fi încărcat până la 80% din capacitate într-un interval de numai 20 de minute.

Urmareste Automarket
Samsung nu a oferit toate detaliile despre noua baterie, însă afirma că celulele acesteia vor avea o mare densitate de energie şi a oferit o comparaţie: în timp ce acumulatorii actuali au în general 12 celule cu o capacitate de 2-3 kWh, noul acumulator al producătorului sud-coreean va fi alcătuit din 24 de celule cu capacitatea de 6-8 kWh.
Samsung s-a limitat să afirme că va creşte capacitatea uzuală datorită unui "design electro-mecanic".

Vestea proastă este că noul acumulator va fi disponibil pentru constructorii auto cel mai devreme în anul 2021.

Via HybridCars

Comentarii (2)

  • Numai sa nu ia foc.
    4 2
  • pana atunci toti vor oferi asta, poate si mai mult.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru