Rezultate Euro NCAP: 5 stele pentru Alfa Romeo Tonale și Cupra Born. 4 stele pentru BMW i4

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noile Alfa Romeo Tonale și Cupra Born au primit 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP. Organizația a testat, recent, 7 mașini noi, dintre care 5 au primit punctajul general maxim de siguranță.

Euro NCAP a testat 7 mașini noi pentru a evalua nivelul lor de siguranță. În ultima sesiune de teste au fost puse la încercare următoarele modele: Alfa Romeo Tonale, Cupra Born, BMW i4, Kia Sportage, Toyota Aygo X, Mercedes-Benz T Class și Mercedes-Benz Citan Tourer.

Evident, toate modelele testate au fost echipate cu pachetul standard de siguranță.

ALFA ROMEO TONALE

Noul SUV al italienilor a primit 5 stele la punctajul general. Protecția pasagerilor adulți a fost notată cu 83%, iar cea oferită copiilor a primit 85%. În ceea ce privește protecția pietonilor și bicicliștilor, Tonale primește 67%, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 85%.

CUPRA BORN

La fel de bine s-a descurcat și noul model electric de dimensiuni mici, Cupra Born. Acesta a primit 5 stele la punctajul general, cu o protecție a pasagerilor adulți de 93% și cea a copiilor de 89%. Protecția pietonilor și bicicliștilor a fost notată cu 73%, iar sistemele de siguranță au fost notate cu 80%.

KIA SPORTAGE

Noua generație Kia Sportage se poate lăuda cu 5 stele la punctajul general.

Protecția ocupanților adulți a fost notată cu 87%, iar cea a copiilor a primit 86%. În ceea ce privește protecția pietonilor și bicicliștilor, aceasta a fost notată cu 66%, iar sistemele de siguranță au primit 72%.

MERCEDES-BENZ T CLASS

Noul monovolum german a primit, la rândul său, 5 stele la punctajul general. Aici, protecția adulților a fost notată cu 91%, iar protecția copiilor primește 93%. Protecția utilizatorilor vulnerabili ai șoselelor a fost notată cu 69%, iar sistemele de siguranță primesc 90%.

MERCEDES-BENZ CITAN TOURER

Un alt Mercedes-Benz, un alt monovolum, aceleași rezultate. Noul Citan Tourer primește 5 stele la punctajul general, cu o protecție a ocupanților adulți de 91% și cea a copiilor de 93%. Protecția pietonilor este marcată cu 69%, iar sistemele de siguranță au primit 90%.

BMW I4 

Surpriza testelor, nu chiar în sensul bun, a fost BMW i4. Acesta a primit doar 4 stele la punctajul general din cauza sistemelor de siguranță, care au primit doar 67%.

Protecția pentru adulți a fost de 87%, la fel și cea a copiilor, iar protecția pietonilor a fost notată cu 71%.

TOYOTA AYGO X

Ultimul model testat a fost Toyota Aygo X, noua versiune crossover a modelului de oraș. Și acest model a primit 4 stele la punctajul general. Protecția pentru pasagerii adulți a fost notată cu 78%, iar o notă identică a fost acordată și protecției pentru copii. În ceea ce privește protecția utilizatorilor vulnerabili, aceasta a fost notată cu 74%, iar sistemele de siguranță au primit 81%.

via Euro NCAP

Comentarii (9)

  • Chevyrolet
    Faptul că producători de volum obțin 5 stele, iar I4 doar 4 stele, ar trebui să le dea de gândit celor de la BMW.
    9 0
  • E usor nedrept fata de i4, are punctaje mult mai bune decat Tonale atat la protectia pasagerilor (87% fata de 83%) cat si a pietonilor (are si capota activa, cu airbag). Pierde doar la sistemele active de asistenta a soferului (nu recunoaste masinile de pe sens opus si pietonii in viraje)
    12 2
  • Cum surpriza la BMW? Ceva de asteptat as zice: reclamele lor sunt la viteza, drifting, nu la siguranta.
    7 5
  • Stelele astea valuoare na-re.
    la mine-n Provence s-a lovit o zoe la 40 km/h, din lateral, neacordare de prioritate, manevra la stânga pe roșu aprins, pasager la spital.
    Ce ne trebuie?!? Sistemul ne minte!!!
    7 4
  • EURO NCAP ar trebui să treacă la o etapă superioară de testare și să bontănească mașinile direct parte-n parte. De exemplu aș fi curios un BMW i4 de 4 stele cu o Cupra Born de 5 stele. Iar manechinele să aibă și dinți lipiți cu Corega iar 60 % din punctaj să fie în funcție de numărul de dinți rămași în gură.
    8 4
  • Cele cinci stele acordate de Automarket lui BMW i4 pentru nivelul de siguranta oferit nu au imbratranit prea bine: https://www.automarket.ro/test-drive/test-drive-bmw-i4-m50-108239.html)
    7 1
  • Din video pare mai ok BMW i4 cu cele 4* fata de celelalte care au obținut 5* , mă duce gândul ca nici EuroNCAP nu mai este ce a fost , se dau Steluțele in funcție de cotizație și interese . La Dacia i-a dat 2* din cauza ca nu avea camera in parbriz și alte sisteme ,acesta fiind punctajul cel mai slab din cele 4 categorii , chiar dacă la protecția pasagerilor și copiilor avea 4* .
    5 2
  • @Creed
    Te referi la stelele alfei. La prima vedere e OK ce spui. în detaliu, sunt șanse mai mici să dai cu alfa în protecția de 83% adulți față de BMW cu 87%. Sistemele de siguranță și drifturile din intersecție nu se împacă prea bine.
    4 0
  • Clique
    Haoleoo.. 4 Stele la Bămveu?
    Aceste cuvinte ne doare...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru