Rimac C_Two California Edition: hypercarul electric de 1914 CP primește o versiune specială

de Daniel Popescu
Marti, 21.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rimac a lansat o ediție specială California pentru hypercarul C_Two, care iese în evidență printr-o nuanță de albastru pentru caroserie, dar și printr-un spațiu special amenajat în portbagaj pentru două sticle de șampanie.

Salonul Auto de la Geneva din luna martie a marcat prezentarea oficială a lui C_Two, un hypercar spectaculos propus de compania croată Rimac.

Modelul va ajunge pentru prima oară și în Statele Unite, cu ocazia evenimentului Monterey Car Week, însă producătorul european a decis ca lansarea de peste Oceanul Atlantic să fie una specială.

În acest sens, Rimac a dezvăluit o ediție specială pentru hypercarul său, care a primit numele C_Two California Edition. Modificările aduse de Rimac sunt însă mai degrabă minore, întrucât compania notează că noutățile se referă strict la culoarea caroseriei și la designul jantelor.

Pe de altă parte, Rimac afirmă că noutatea majoră a "efortului creativ" este portbagajul, acolo unde proprietarul poate depozita două sticle de șampanie de câte 6 litri pentru momente cu adevărat festive.

Din punct de vedre tehnic nu există nicio noutate. Astfel, Rimac C_Two California Edition este motorizat de 4 motoare electrice care dezvoltă împreună un vârf de nu mai puțin de 1914 CP și un cuplu maxim monstruos: 2300 Nm.

În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h are loc în doar 1.85 secunde, iar accelerația 0-300 km/h este bifată în 11.8 secunde.

Conform constructorului croat, noul C_Two este capabil să atingă o viteză maximă de 412 km/h, un record absolut pentru o mașină electrică. Pentru a reuși aceste performanțe, Rimac a lucrat îndeaproape cu Pirelli la dezvoltarea unor anvelope dezvoltate special pentru modelul croat.

Via Rimac

Comentarii (4)

  • mircea badea
    uite asa iau croatii cupa mondiala si la bolizi.

    benve, ferrori etc isi trag palme..
    8 6
  • Stai bland mircea ca nu au treaba unii cu altii.
    Rimac este o companie mica axata pe o nisa foarte ingusta si cu vanzari pe masura iar bmw si ferrari sunt companii premium cu mai multe modele in palmares dar care fac volume de vanzari considerabile (pe segmentul lor).
    5 3
  • @Green_Alex
    Nisa asta ingusta despre care vorbesti, incepe sa se extinda, pentru ca foarte multi se axeaza pe electric.
    4 4
  • Nisa de care vorbesc este de hypercar-uri de productie limitata si pret peste 1 milion de euro. Faptul ca folosesc benzina sau plutoniu este cancan la o astfel de masina.
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru