Rival pentru Tesla Cybertruck: primul pick-ul electric de la General Motors va fi disponibil din toamna lui 2021

de Paul Cosma
Vineri, 22.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a anunțat că primul său pick-up electric va fi disponibil la vânzare din toamna anului 2021. Noul pick-up va rivaliza cu Tesla Cybertruck, a cărui producție va începe la sfârșitul aceluiași an.

Tesla a prezentat noul pick-up electric Cybertruck, care va avea o capacitate de încărcare de 1.6 tone, trei versiuni cu autonomie de până la 800 de kilometri și tracțiune integrală.

Pe fondul lansării lui Cybertruck, General Motors a anunțat, la rândul său, că va avea un pick-up electric, iar vânzările vor începe cel târziu în toamna lui 2021.

Potrivit primelor informații, atât Cybertruck, cât și viitorul pick-up GM, ar urma să apară pe piață cam în aceeași perioadă. Deocamdată, General Motors nu a oferit alte detalii cu privire la noul model.

La sfârșitul anului trecut, General Motors a anunțat cea mai mare restructurare din istoria sa, cu închiderea mai multor fabrici și renunțarea la modelele cu vânzări slabe. Grupul american a promis o regândire a strategiei, cu un accent exclusiv pe mașinile electrice în următorii ani.

Planul de viitor al americanilor se bazează, în primul rând, pe brandul Cadillac, văzut drept cel mai important pilon în „viitorul electric” al grupului.

Primul Cadillac electric va fi un SUV dezvoltat pe noua platformă GM și va fi lansat cel târziu în 2021.

Potrivit mai multor surse din cadrul GM, americanii se gândesc tot mai mult la Hummer, brandul ce a murit oficial în 2010, dar care ar putea fi renăscut cu o gamă de modele electrice.

General Motors ar pregăti lansarea mai multor pick-up-uri și SUV-uri electrice în 2021, iar câteva dintre acestea ar fi menite să intre în portofoliul Hummer, potrivit surselor.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Deviza RenCen-ului: “Toată ziua dormim pe noi şi, în rarele ocazii în care ne trezim, mestecăm bălării şi comitem sacrilegii”.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru