Rolls-Royce anunţă o decapotabilă bazată pe Wraith, numită Dawn

de Sebastian Toma
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Rolls-Royce au confirmat oficial planurile de lansare a unei decapotabile numite Dawn, construită pe platforma lui Wraith.

Esential 2016 este anul de debut al noului Rolls-Royce Dawn.
Rolls-Royce Dawn, viitorul model decapotabil al mărcii englezeşti, va debuta în primul sfert al anului 2016. Numele său a fost anunţat oficial şi provine de la o serie de 28 de unităţi Rolls-Royce fabricate între 1949 şi 1954, printre care se număra şi Silver Dawn, primul model al mărcii construit integral de fabrică. Noul model decapotabil al mărcii din Goodwood împarte platforma, ampatamentul şi ecartamentul cu Wraith. La fel ca în cazul lui Phantom Drophead Coupe, plafonul decapotabil al modelului Dawn va fi realizat din material textil, nu din metal.

Din moment ce Dawn preia platforma tehnică a lui Wraith, cele două modele vor împărţi şi motorizarea. Cu toate acestea, unele voci anunţă o configurare diferită pentru Dawn faţă de Wraith la nivel de conducere, Wraith fiind cel mai dinamic model lansat vreodată de marca britanică, în timp ce Dawn va aborda o latură mai relaxată a condusului.

Rolls-Royce Wraith: imagini oficiale cu cel puternic Rolls din istorie (update foto)

Rolls-Royce Silver Dawn din 1952.
Exemplarul din imagine este unul dintre cele 28 de decapotabile construite între 1950 şi 1954.

Urmareste Automarket
Folosirea numelui Dawn pentru noul model decapotabil al britanicilor este o surpriză, fiind aşteptată utilizarea denumirii "Drophead Coupe" sau "Drophead" după numele Wraith, aşa cum a fost cazul lui Phantom, sau denumirea "Corniche", de asemenea utilizată de britanici în trecutul nu foarte îndepărtat.
După lansarea lui Dawn, cei de la Rolls-Royce sunt aşteptaţi să demareze dezvoltarea viitorului lor SUV.

Via Rolls-Royce | Sursă foto

Comentarii (1)

  • Britanicul
    Wraith in afara de spate nu mi-a placut. Sper ca cel cabrio sa arate mai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru