Rolls-Royce lansează un SUV în vara acestui an: britanicii îl vor prezenta în cadrul unor evenimente private

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Duminica, 28.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce este gata să lanseze un SUV. Modelul ar urma să își facă apariția în vara acestui an, iar pentru început britanicii îl vor expune în cadrul unor evenimente private.

Constructorul Rolls-Royce este gata să pășească pe urmele Bentley și să lanseze un SUV (Cullinan, numele folosit de britanici atunci când au demarat proiectul). Conform unor surse apropiate, viitorul SUV pregătit de Rolls-Royce va fi expus în cadrul unor evenimente private începând cu vara acestui an.

Inginerii Rolls-Royce se pregătesc să facă ultimele modificări, SUV-ul britanic fiind surprins de fotografii spion în timpul unor teste pe circuitul german de la Nurburgring.

SUV-ul Rolls-Royce a fost dezvoltat pe platforma noii generații Phantom, iar sub capotă am putea vedea același V12 de 6.75 litri care produce 563 de cai putere și 900 Nm.

Aceleași surse spun că viitorul produs Rolls-Royce va fi comercializat începând cu anul acesta, iar livrările vor demara la începutul lui 2019. Britanicii speră ca noul SUV să aibă o contribuție consistentă în dreptul vânzărilor, iar astfel brandul să treacă de 5.000 de unități pe an. În 2017, Rolls-Royce a comercializat la nivel global 3.362 de vehicule, în scădere cu 16% față de 2016.

Via | AN (înreg.)

Comentarii (3)

  • ce jeguri... se dadeau cu fundu de pamant ' ca ei nu vor face suv-uri. In curand ferrari si restul
    3 1
  • @pfff

    Ei as ... Parca ar fi singurii ... Nu facem motoare turbo, pentru ca stim sa facem atat de bine motoare aspirate incat nu avem nevoie sa le dopam... Nu facem masini cu tractiune fata pentru ca pierdem identitatea de marca ...Etc. Et. ... Nu-ti suna cunoscut sloganurile astea? Mie da...Si apartin tocmai detinatorilor brandului.

    Pe de alta parte, n-as fi foarte critic la adresa celor de la Rolls... De ce? Pentru ca macar in istoria lor au existat masine supranaltate si dotate pentru a parcurge drumuri grele... Unele chiar senilate... Or, daca alte firme. muuuuuult mai puriste s-au apucat de SUV-uri, de ce nu ar face-o si ei?
    1 1
  • Urmatorul pas o sa fie un pick-up
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru