Rolls-Royce Phantom Tempus Collection, limuzină cu un interior inspirat de astronomie

de Florin Ardeleanu
Joi, 25.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce anunță o ediție limitată pentru nava amiral Phantom. Denumită Phantom Tempus Collection, aceasta va fi replicată în doar 20 de exemplare. Toate au fost deja rezervate.

Rolls-Royce este un producător de automobile extravagant și nu se sfiește să arate asta ori de câte ori are ocazia. De această dată o face cu noua ediție specială a modelului Phantom.

Denumită Phantom Tempus Collection, aceasta este inspirată de "timp, fenomenele astronomice și infinitatea universului". Pe înțelesul tuturor, aceasta combină mai multe teme care au legătura cu timpul și universul.

Laitmotivul este reprezentat de pulsar, o stea foarte mică, dar foarte densă, care emite energie sub forma unui flux de radiații. Privit dintr-un punct din spațiu, acest flux este asociat cu lumina unui far. Pulsarul poate fi detectat doar când fluxul este îndreptat spre Pământ.

Atunci când călătorești la bordul noului Phantom Tempus Collection este de ajuns să-ți îndrepți privirea către plafonul denumit chiar după această stea: Pulsar. Artiștii Rolls-Royce au reconstituit fluxul de energie emis de pulsar cu ajutor unor broderii speciale și a luminilor LED.

Zona din partea dreaptă a bordului sau Galeria, în limbajul Rolls-Royce, găzduiește o lucrare de artă denumită "Frozen Flow of Time", confecționată dintr-un singur lingou de aluminiu.

Cele 100 de coloane individuale reprezintă ciclul de viață al unui pulsar (100 de milioane de ani).

Trecând peste sutele de LED-uri care decorează portierele, piesa de rezistență a acestei ediții speciale este așa numitul Tempus Champagne Chest. O cutie exclusivistă care include recipiente pentru răcirea șampaniei și a caviarului, pahare din cristal și o linguriță pentru caviar.

Exteriorul limuzinei este vopsit în nuanța Kairos Blue, cu perle care imită stralucirea unei stele. Emblema Spirit of Ecstasy poate fi gravată cu o dată, sau o locație, care semnifică ceva special pentru client.

Așa cum spuneam la început, producția noului Rolls-Royce Phantom Tempus Collection este limitată la doar 20 de exemplare. Toate au fost deja rezervate.

via Rolls-Royce

Comentarii (10)

  • Regele Cioaba
    Imi place,e fix pe gustul meu!
    26 4
  • netam-nissan
    e sigur inspirat din tulpina britanică încuscrită gradual c-un scenariu albastru.
    iar cei 20 posesori sînt ăia de ne predică ”nu veți mai poseda nimic și veți fi fericiți”.
    40 3
  • Ce kitsch ! Daca e rolls royce, e cool, daca facea asta un cocalar manelist din Romania pe o alta masina, ar fi fost lapidat.
    De fapt de mult a inceput rolls cu cocalarisme, cer instelat si alte kkt.uri.
    Si nu are legatura cu "strugurii sunt acri", ca asa nici Maybach prima generatie nu mi-o permiteam, dar aspectul interior e inca si astazi peste ce ofera alte marci.
    21 6
  • Arhipelagul Gulaș
    Mda,iar cocalarii care si-o iau pentru "timp, fenomenele astronomice și infinitatea universului" fix de astea sunt interesati cand marca banul pe maneaua asta pe patru roti(sau roate),banuiesc ca se gandesc in fiecare zi cum din nimic a aparut universul infinit,sa nu mai zic ca cine iubeste sa vada stelele,se duce cu cortul la munte sau la observatorul astronomic. Deci,o masina croita pentru etnia lu' cioaba,camilari si a alora de o sa ne puna in lesa dupa ce ne-au pus botnita pe bot. Acum hai ca vi se goleste gpl-ul la Golanul de un litru, iar "ielita" coproratista,mai mult de 1.5 la mertan n-o sa mai pupati.
    22 5
  • Da, orice gen de artă dedicat gâdilării orgoliilor bănoase o dă-n și-n kitsch.
    Bordul CNC-frezat 3D ar merge deci, dar nu și ledurile azvârlite cu lopata - tot părerea mea.

    Totuși, ersatz-ul ăsta galactic le-o aduce poate aminte tartorilor cu chauffeur că:
    1. rapacitatea lor e într-adevăr infinită ca Universul...
    2. ...dar viețișoarele lor egoiste nu-s.
    37 3
  • -//--//--//--//-
    nu inteleg, ce atata cacare pe voi?? aveati careva de gand sa va luati unu d-asta si acum stelutele din plafon v-au deturnat planul?

    oricum e o masina pe care voi, ahtiatii dupa posesiuni si definitiv saraci nu aveti cum sa o intelegeti si daca cumva vreodata, prin vreo pleasca inimaginabila ati apuca una pe mana, nici macar nu ati sti ce sa faceti cu ea si cum sa o exploatati. asa ca baterea apei in piua eu zic ca e cazul sa inceteze.

    @Arhipelagul Gulaș: tatraurse, musca invidia din tine cu mare pofta ....csf ncsf...tu vinzi ziare la ghereta si corporatistii trec pe bulevard cu medecesul, fie el si de 1,5, oricum mai performant ca unul de 2,5 de acu 15 ani, dar tu n-ai cum sa intelegi treaba asta cu creierul facut gulas. ei gata cu vorba, acum poti trece in lesa mult asteptata, confortul de a avea lesa si protectia unui stapan si de a avea privilegiul sa latri bazaconii intre 2 bucati de paine semi-meritate e nepretuit.
    4 32
  • Decât bordul cu pene iridiscente de la nu știu ce specie de păsări jumulite, mai bine tema asta spațială. Chiar interesant că s-au gandit la un pulsar. Are ceva dramatic însă. Pulsarul fiind o stea neutronică, rămășița unei stele masive care a explodat într-o supernovă. Cumva, celebrează moarte unei stele. Dar lăsam ledurile numai pentru tavan, nu le aruncam cu lopata prin habitaclu, că nu-s bomboane de glazură.
    23 1
  • Submarin Moraru
    @//// Unii oameni sunt atat de saraci incat,singurul lucru pe care-l au sunt doar banii!
    27 3
  • @-//--//--//--//-
    Salut Vaduva Neagra din Valcea,zis Coco cel din poporul ales de ne e superior si intelectual si financiar,ce mai faci?
    24 4
  • Johnny
    Am foat unul dintre cei 20 invitati sa- si cumpere un exemplar dar stelele alea de pe potriere mi s- au parut prea chicioase, mai bine comand varianta clasica...lol
    16 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru