Rolls-Royce va avea un CEO nou. Torsten Müller-Ötvös se retrage după 13 ani

de Tiberiu Safta
Vineri, 06.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a anunțat că va avea un CEO nou începând din luna noiembrie. Acesta se numește Chris Brownridge, care este CEO-ul filialei BMW Marea Britanie. El îl va înlocui pe Torsten Müller-Ötvös, cel mai longeviv șef din istoria mărcii.

Începând din 30 noiembrie, Rolls-Royce îl va avea drept CEO pe Chris Brownridge, actualul șef al filialei britanice a celor de la BMW. Brownridge este un angajat al mărcii bavareze de 3 decenii și a fost, de-a lungul timpului, director de vânzări în cadrul BMW Marea Britanie, dar și directorul regional al celor de la Mini pentru Marea Britanie și Irlanda.

„Sunt onorat de noua mea numire”, a declarat Brownridge într-un comunicat oficial. „Să fiu invitat să conduc această marcă britanică măreață, într-un moment atât de important în povestea sa lungă și remarcabilă, este un privilegiu extraordinar. Rolls-Royce este una dintre cele mai cunoscute, dorite și influente mărci din lume și sunt foarte conștient de afecțiunea și de stima enormă în care este ținută”, a mai adăugat acesta.

Chris Brownridge îl va înlocui pe Torsten Müller-Ötvös, cel mai longeviv CEO din istoria mărcii. Acesta din urmă a devenit șeful mărcii britanice în 2010.

În timpul mandatului său, Rolls-Royce a avut parte de cel mai mare succes comercial înregistrat vreodată. Vânzările anuale ale mărcii de lux au sărit de la circa 1000 de unități în 2009 la peste 6000 de exemplare în 2022.

„Să fiu la conducerea Rolls-Royce timp de aproape 14 ani a fost cel mai mare privilegiu și cea mai mare plăcere din viața mea profesională”, a declarat Müller-Ötvös. „A fost o aventură remarcabilă să cresc compania și oamenii săi de talie mondială până la poziția în care sunt astăzi, la vârful industriei de lux. Sunt mândru de rolul pe care l-am jucat atât eu cât și echipa mea excepțională de a contribui semnificativ la economia Marii Britanii și la recunoașterea globală a capacității acestei țări de a produce cele mai bune produse de lux din lume”, a adăugat acesta în încheiere.

via Rolls-Royce

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru