România: Poliţia va efectua controale în trafic în următoarele zece zile

de Sebastian Toma
Joi, 10.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În perioada 10-20 ianuarie, echipe mixte formate din poliţişti şi inspectori RAR vor efectua controale în trafic pentru a descoperi automobilele cu defecţiuni, informează Mediafax.

Poliţia Rutieră a anunţat că va efectua controale în trafic împreună cu inspectorii RAR. Potrivit Mediafax, aceste controale vor avea loc în perioada 10-20 ianuarie şi vizează verificarea stării tehnice a automobilelor din trafic. Controalele vor fi organizate la nivel naţional, pentru a asigura o acoperire cât mai bună a parcului auto din România. Verificările se vor concentra pe seriile şasiului şi motorului, buna funcţionare a sistemului de frânare şi direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare şi prezenţa eventualelor accesorii neomologate.

Pe lângă aceste verificări, poliţiştii vor inspecta utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. Ca la fiecare verificare organizată în trafic, poliţiştii vor cerceta şi valabilitatea asigurării RCA, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi valabilitatea permisului de conducere al şoferului.

Urmareste Automarket
Orice neconcordanţă va fi sancţionată contravenţional, iar defectele tehnice care pot pune în pericol siguranţa rutieră vor duce la imobilizarea autoturismelor respective.
La o acţiune similară derulată în 2009, peste 67% din vehiculele verificate în trafic de RAR aveau defecţiuni tehnice. Din cele 77.409 vehicule controlate în 2009 în trafic, 5.707 prezentau un pericol iminent de accident deoarece aveau defecţiuni la sistemele de frânare sau la mecanismul de direcţie. Acestea reprezintă 21.6% din totalul vehiculelor care au fost considerate neconforme din puntul de vedere al siguranţei rutiere.

Via Mediafax

Comentarii (3)

  • gabi_o
    Sper sa mai scapam de chiorii cu xenon AM!
    39 1
  • Vasilica
    Vreau sa rezum....GARCEA!
    3 12
  • Poate scapam si de balaurii cu masini de BG, care ptr ei cuvinte de genul asigurare, ITP sunt necunoscute.

    @gabi_o - Bine zici - xenon din fabrica care bate pana la etajul 5...:)))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru