Poliţiştii români vor avea microfoane pentru a înregistra discuţiile cu şoferii

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.09.2011
În încercarea de a combate tentativele de mită, Poliţia Rutieră îşi va echipa agenţii cu microfoane wireless care înregistrează discuţiile cu şoferii pe care îi opresc aceştia.

Poliţia Rutieră a instalat pe o maşină un sistem de înregistrare audio a discuţiilor pe care le poartă agenţii cu şoferii pe care îi opresc în trafic. Sistemul foloseşte un microfon wireless montat la gulerul poliţistului şi are o rază de acţiune de 30 de metri în jurul maşinii de poliţie. Unitatea centrală a sistemului este montată în oglindă şi înregistrează opt ore încontinuu, până la sfârşitul turei.

Poliţiştii vor să pună sistemul pe toate maşinile din dotare, pentru a asigura că încercările de mită vor fi ceva din trecut şi că abuzurile poliţiei vor fi mai rare, dacă nu chiar inexistente. Sistemul a fost instalat pe cea mai performantă maşină a poliţiei – Lotus Evora. Costurile implementării acestui sistem nu au fost încă dezvăluite. Spre comparaţie, poliţiştii din Statele Unite ale Americii au toate maşinile echipate cu acest sistem, care oferă şi o înregistrare video.

Pe viitor, Poliţia Română va face şi înregistrări video permanente de la bordul echipajelor auto şi moto. În cazul americanilor, înregistrările video şi audio constituie probă în instanţă, pe când în ţara noastră, cadrul legislativ nu permite acest lucru.

Introducerea probelor video drept probă a fost discutată, dar această iniţiativă nu a trecut de Parlament.

Via | Antena3 | Sursa foto 

Comentarii (15)

  • hahaha
    alti bani alta distractie
    16 6
  • Foarte bun asa
    Foarte bine ca se face treaba asta, poate nu mai stau baietii la ciupeala. In acelasi timp ar fi bine sa poata fi folosite inregistrarile in instanta pentru ca asa ar fi mai usor de condamnat si "baietii" destepti care fac figuri cu politia.
    17 2
  • pol
    e foarte bun pentru a se termina cu fel de fel de aberatii ale unor soferasi, sa nu mai poata spuna ca i s-a adresat politistul cu nu stiu ce limbaj si ulterior dau fuga la pilele lor idioate ( a se citi sefi , etc) si binenteles ca ei sunt cei crezuti nu politistul !
    17 0
  • seby_dumi
    !!!
    Dupa aceea sa te tii oglinzi rupte ! Pana apar camerele , toti romanii or sa discute cu politaii doar prin gesturi ... Sau opresc la mai mult de 30 de metri .... metode se gasesc , ca de obicei .
    15 2
  • raza de actiune 30 metri...
    Sa vedeti ce o sa le scada burtile la militieni dupa ce vor face de cateva zeci de ori pe zi ture de peste 30 de metri pana la masinile oprite special la distanta aia pentru a lua in continuare sfanta SPAGA!!!
    Mor de ras!
    15 3
  • dagwod
    microfoane???
    La noi in Romania - eu le-as da si ARME, si i-as lasa sa traga fara somatie!

    Nu intelegeti ca la noi nu merge cu chestii civilizate!!!!
    Doar de frica stie "RUMANU".
    16 4
  • seby_dumi
    @dagwod
    Ai dreptate ! La cata nesimtire vezi pe sosele , numai "musculosi" si plini de "fite" doar Tepes cred ca ar rezolva ceva ! Ce sa mai discutam si despre drumuri ...., ca nu mai terminam niciodata ...
    14 3
  • Crysty
    Politie
    Decat sa faca aceasta investitie mai bine le-ar mari salariile!
    7 8
  • daniel
    alte idei
    sa puna si pe soferi
    sa angajeze un cameraman
    sa puna detector de bani in mana politistilor

    aberatii
    8 2
  • zarnesteanu
    Apropos de America de Nord
    Intr-o zi, la sfarsitul unui interviu, o politista a fost intrebata ce ar face daca i s-ar oferi mita de catre un sofer.
    A raspuns razand: "I would always love to make that kind of arrest" !!!

    Sper sa ajungem si noi acolo :)
    13 0
  • Vasilica
    Frumoooooosssss le-o da beselu la fileu asa....pentru tot ce au facut ei.....Asa da!!Nu cred ca in istoria tarii am avut un om mai slab si mai razbunator ca asta la conducere!!
    9 5
  • Garcea
    si pulanu din dotare
    si ce mah nu pot sa-i fac semn? nu pot sa-i dau pe sub mana ca pana acum? trebuie neaparat sa-i zic "ALOOO SEFU UITE 5 sute pt dumneata...si pt ala micu"
    9 6
  • @ Garcea
    nu o sa fie niciodata soferi civilizati in romania cu atitudinea asta
    7 1
  • sa-i vad acuma pe baietasii plini de jmecherie care fac ce vor in trafic "ca daca ne prinde da-m si noi ceva acolo" cum plang dupa permise si puncte....FRATILOR SPAGA NU E OGLIGATORIE!!! cand o dati o dati pt binele vostru! si dupa aia comentati "ca spagarii"!!! multi meritati impuscati pe loc nu trasi pe dreapta!!!
    9 0
  • nu prea cred
    bani se poate da si prin semne...super cool ...ce n-ar face romanu pentru bani
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru