România și Bulgaria au reluat negocierile cu Volkswagen pentru uzina din Estul Europei: bulgarii promit subvenții de 260 de milioane de euro

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 17.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România și Bulgaria speră să profite de situația politică din Turcia pentru a convinge Volkswagen să schimbe țara care va găzdui noua uzina germană. Bulgarii anunță deja că vor dubla subvenția acordată VW la 260 de milioane de euro.

Grupul Volkswagen a anunțat marți că amână decizia finală cu privire la construcția unei uzine în Turcia după ce acest stat a lansat o operațiune militară în Siria care ar putea avea ca efect o serie de sancțiuni economice.

România și Bulgaria, două dintre cele patru țări aflate inițial pe listă scurtă a constructorului german, alături de Serbia, au anunțat deja că vor relua negocierile cu Volkswagen pe acest subiect, în speranța că vor convinge constructorul german să-și reconsidere investiția de un miliard de euro.

Pentru moment, oficialii români se rezumă să afirme că au redeschis negocierile cu producătorul german. "Am inițiat noi discuții cu Grupul Volkswagen", a explicat Stefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

În schimb, Bulgaria a pregătit deja o nouă ofertă prin dublarea subvențiilor pe care ar urma să le acorde celor de la Volkswagen de la 135 la 260 de milioane de euro.

"Bulgaria a pregătit o ofertă minunată, maximum posibil conform legilor din Uniunea Europeană.

Putem extinde cooperarea cu Volkswagen și în alte direcții. Bulgaria va construi infrastrutura pentru mașini electrice și avem idei despre cum putem sprijini Volkswagen cu infrastrutura suplimentară și măsuri educaționale", a precizat Rosen Plevneliev, membru al grupului non-guvernamental Bulgarian Automotive Cluster.

Surse neoficiale afirmă că Bulgaria a fost "finalistă" cu Turcia în planurile celor de la Volkswagen, ceea ce înseamnă că are prima șansă în fața României de a obține investiția germanilor.

Pe de altă parte, se vehiculează ideea că Volkswagen a amânat pur și simplu investiția din Turcia până când conflictul armat din Siria se va încheia.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Romania poate oferi si tichete de vacanta bosilor de la VW, sa nu credeti ca n-ar accepta, orice plus este bun. Intr-un final cred ca tot Turcia vor alege, dupa ce se mai potolesc treburile.
    6 3
  • junghiul si tusea
    Abia asteapta sa rada ciob de oala sparta.
    Insa pana la urma nu se va mai construi nici o fabrica nicaieri si toti vor pleca la birt fericiti.
    Das Ende der Geschichte.
    4 1
  • VW a venit sa negocieze si cu Romanica (la cate auto le cumpara statu era de bun simt), da' ce sa vezi ca nu era pe-acasa, asadar s-au trezit la masa cu VE O RI CA (vorba cuiva)... aiurea, nashpa, cam nasol...
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru