România vrea să atragă un producător de maşini electrice sau de componente: "Vrem trei mari constructori auto în ţară"

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România încearcă să atragă un constructor auto care să construiască o fabrică de maşini electrice sau cel puţin un producător de componente pentru maşini electrice.

Cu mai puţin de o lună în urmă, autorităţile române anunţau că se află în negocieri cu un constructor de maşini electrice pentru realizarea unei fabrici în ţara noastră.

La vremea respectivă, Costin Borc, ministrul Economiei, a sugerat că negocierile ar putea avea loc cu Tesla Motors, iar în cadrul unei conferinţe organizate de Ziarul Financiar a afirmat că atragerea unui nou producător în România este esenţială pentru dezvoltarea ţării. De data aceasta, oficialul a precizat însă că şi sosirea unui mare producător de componente pentru maşini electrice ar reprezenta o realizare.

"Ne dorim un producător de maşini electrice în România sau un producător de componente de maşini electrice. Îmi doresc un al treilea mare producător de maşini. Facem tot posibilul ca asta să devină o realitate. Nu este un proiect pentru şase luni, sunt proiecte care durează ani de zile. Când vorbim de industria auto, atragerea unei investiţii mi se pare fundamentală”, a precizat el.

Urmareste Automarket
Borc nu a oferit alte detalii cu privire la stadiul negocierilor derulate anterior, iar în prezent nu există informaţii cu privire la localitatea în care ar urma să fie construită o astfel de fabrică de maşini electrice.
România pregăteşte în prezent lansarea programului Rabla Plus pentru stimularea achiziţiei de maşini electrice printr-un bonus de 20.000 de lei.

În plus, autorităţile susţin că vor lansa şi un program pentru dezvoltarea infrastructurii de staţii de încărcare pentru maşinile electrice.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (5)

  • Vrem si noi, dar mai intai, vrem si "trei mari" autostrazi "in tara"!
    13 1
  • Nu cred ca ar veni Renault aici. Dacia se roaga de ani de zile sa termine autostrada Sibiu-Pitesti.
    11 1
  • Frezam limitele penibilului, intrand ca-n branza ! Romania o sa atraga doar fabrici de biscuiti si impletit de cosuri de nuiele. Ce dra@ e asa greu de inteles ca avem nevoie de drumuri ? Cat se mai doarme ( =fura) prin paturile inalte ale institutiilor ?
    3 0
  • Citez din dl. Borc: "Îmi doresc un al treilea mare producător de maşini" (LOL !)
    Daca ar sti cate ne dorim si noi de la ministerul condus de domnia sa...
    ne dorim locuri de munca, infrastructura macar decenta (asta insemnand macar o autostrada finalizata cap-coada), licitatii carer se adjudeca si altfel decat pe spaga... si cate si mai cate!!!
    3 0
  • hazard
    E foame de bani, eh? Nu cred ca o sa vina nimeni atat timp cat vor cere spaga.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru