#RomanianRoads by Michelin: Kia Stinger se prezintă

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 31.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un model sportiv tânăr venit tocmai din Coreea de Sud se alătură caravanei #RomaniaRoads by Michelin. Este vorba de Kia Stinger, revelația sportivă produsă de marca asiatică, în cea mai puternică versiune disponibilă.

Alături de BMW, Ford și Honda, în #RomaniaRoads by Michelin va veni și Kiaconstructorul din Coreea fiind un exemplu în ceea ce privește evoluția din ultimii ani. Dacă acum 15-16 ani Kia abia scotea capul pe piața europeană cu modele ca Rio, Cerato sau prima generație Sportage, astăzi producătorul asiatic are o gamă completă de modele gândită pentru a satisface dorințele europenilor. Kia a reușit acest lucru mulțumită centrului deschis în Frankfurt, dar și datorită fabricii din Zilina, Slovacia.

Linii de concept car

Mai mult, Kia și-a permis să adauge în gamă un model sportiv. Numit Stinger, acesta este un sedan cu patru portiere ce s-a născut din conceptul Kia GT prezentat publicului pentru prima dată în 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt. Cu un răspuns pozitiv venit din partea publicului, Kia a mai dezvăluit un concept numit GT4 Stinger la Salonul Auto de la Detroit din 2014. Cu linii semnate de Peter Schreyer și Gregory Guillaume, versiunea de serie avea să fie prezentată publicului în 2017 tot în cadrul evenimentului din Detroit. 

Kia a vrut să creeze prin Stinger un Gran Turismo, o mașină gândită pentru distanțe lungi. Au folosit platforma modelului Hyundai Genesis cu roți motrice spate și au adăugat trei motoare, două pe benzină și un diesel.

Clienții pot alege astfel între versiunile cu motor de 2.0 litri benzină de 255 CP sau V6 turbo de 3.3 litri și 370 CP. Pentru cei care preferă un propulsor diesel, Kia oferă Stinger 2.2 CRDI de 200 CP.

Gran Turismo în versiune de top

Alături de noi în #RomanianRoads by Michelin va fi modelul de top Kia Stinger 3.3 T-GDi V6. Cei 370 CP sunt distribuiți către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Stinger nu este un automobil de categorie ușoară. La cele peste 2.200 kilograme, Stinger este o prezență impozantă pe șosea, dar asta nu îl împiedică să parcurgă sprintul de la 0 la 100 km/h în 4.9 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 270 km/h. Stinger V6 vine echipat și cu suspensii adaptive ce se vor dovedi extrem de utile pe diversele suprafețe de rulare pe care le vom întâlni pe drumurile din România.

Puternic și practic

În echiparea de top numită GT, Kia Stinger se prezintă cu un interior bine finisat, cu materiale de calitate ridicată.

Avem inserții de aluminiu satinat, multe spații de depozitare, inclusiv unul special pentru telefonul mobil unde poate fi încărcat prin inducție. Mai mult, Stinger va fi una dintre cele mai practice mașini din turul #RomanianRoads by Michelin datorită portbagajului accesibil prin hayon ce oferă un volum de încărcare de peste 400 litri.

Fiind un model tânăr, Stinger va avea multe de dovedit în expediția noastră, dar ceva ne spune că se va achita cu brio și va pune un zâmbet pe fața celui de la volan.

#RomanianRoads este un proiect Automarket.ro

Partener principal:
Michelin

Alimentat cu:
Rompetrol efix

Conectat de:
Orange

Parteneri:
Radio Zu
NetBet

Comentarii (3)

  • Adrian M
    O surpriza frumoasa din partea Kia!
    0 1
  • 2200 kg??? de unde pana unde au ajuns la greutatea asta la asemenea masina, are cat un Land Cruiser, interesant.....
    2 0
  • Adrian
    E mare masina in realitate.. Mai apropiata de A7 sau Panamera decat de A5, Ser4.. de unde si greutatea
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru