Românii cumpără din ce în ce mai multe maşini: creştere de 21% la înmatriculările pe primele trei luni ale anului

de Daniel Popescu
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apetitul românilor pentru maşini noi pare de neoprit: în primele trei luni ale anului, înmatriculările au crescut cu 21%, iar Dacia păstrează în continuare aproximativ o treime din piaţă.

2016 tinde să marcheze una dintre cele mai consistente creşteri de înmatriculări de maşini noi din ultimii ani, potrivit datelor furnizate de Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Statistica oficială arată că, pe parcursul primelor trei luni ale anului, românii au înmatriculat 17.471 de maşini noi, în creştere cu 21% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost înmatriculate 14.433 de unităţi. Deloc surprinzător, Dacia este în continuare lider detaşat pe piaţă cu 5.221 de unităţi, în creştere cu 19.8%, astfel că deţine în continuare aproape o treime din piaţă.

Cea mai populară marcă de import rămâne Skoda, care a reuşit să comercializeze 1.533 de unităţi, însă creşterea cehilor în România este aproape infimă raportată la nivelul pieţei: doar 1.8%. În schimb, Volkswagen a crescut cu 17.2% la 1.463 de unităţi, în timp ce Ford a ajuns la 1.305 unităţi, iar Renault se apropie de pragul psihologic de 1.000 de maşini noi (976 de unităţi).

Mercedes, lider în segmentul premium

Urmareste Automarket
În segmentul premium, BMW a raportat recent cel mai bun trimestru din istoria mărcii pe piaţa din România, după ce a reuşit să vândă 578 de unităţi, dintre care 572 apar şi în datele DRPCIV.
Cel mai scump dintre acestea a fost un Seria 7 (750Li xDrive), care a fost achiziţionat pentru 145.000 de euro fără TVA.

Această performanţă nu a fost însă suficientă pentru ca BMW să câştige lupta cu Mercedes-Benz, care a vândut în România 730 de unităţi pe parcursul primelor trei luni. În schimb, Audi ocupa locul trei în acest top, cu 359 de unităţi.

Vânzările excelente din luna martie de pe piaţa din România sunt oarecum surprinzătoare în absenţa programului Rabla, care cel mai probabil va demara abia la începutul lunii mai.

Via DRPCIV, BMW

Comentarii (12)

  • Hunter
    80% din vanzarile saptamanale, lunare, trimestriale, anuale sunt concentrate pe Bucuresti si Ilfov, 15% pe cateva judete mai breze unde se mai misca ceva in tara asta, respectiv Timis, Cluj, Brasov, Constanta, iar restul de 5% reprezinta restul tarii. Sunt judete unde se vand cateva masini pe luna.
    Deci daca privim situatia per ansamblu, cu trendul acesta de crestere al vanzarilor si "apetitul romanilor", iti vine sa sari in sus de fericire, ca uite ce bine ne merge.
    Insa daca ar fi prezentata situatia defalcata, s-ar observa niste discrepante uriase. Statistica poate fi si mincinoasa.
    17 2
  • bolovan
    @Hunter...da..bucuresti si ilfov...pentru ca firmele de leasing le imatriculeaza acolo. Eu estimez ca in buucresti sunt maxim 40% din cele imatriculate acolo.
    10 1
  • S-a nimerit sa schimbe flotele anul asta :-P
    7 2
  • escape
    Dacia e o oportunitate buna ca masina noua.
    11 1
  • Loganul meu
    Sunt fericitul posesor de Dacia Logan 2007 1.4 75CP. Acum are 156.800 km rulati . Nu am schimbat decat un set de injectoare, biele , bucsaraie si alte consumabile. Masina este OK din punct de vedere al confortului. Scaunele fata sunt mai confortabile decat intr-o Octavia , la fel si antifonarea la viteze de la 100 km/h. Performantele sunt si ele superioare unei Skode Octavia echipata cu acelasi motor 1.4. 75CP . Spatiu din abundenta, portbagaj urias de mare , au incaput fara probleme doua sertare de la IKEA . Masina a fost achitata prin programul rabla la doar 3.590 euro cu tot cu reducerea de atunci.
    7 7
  • Loganul tau
    Sa fie cu noroc si sa nu compari Loganul cu Skoda in caz de accident!
    12 5
  • Loganul meu
    @Loganul tau, te bagi singur in seama trollule. Cinea zis ceva de accident ? Octavia Mk.1 din 98'' are maxim 3 stele la testele de siguranta.
    7 4
  • @Loganul tau: Injectoare schimbate la 1.4mpi in 156k ? Glumesti ?
    5 1
  • Loganul meu
    Da , ce este atat de dramatic ? Important este ca nu am avut probleme grave si dese de fiabilitate cum spun gurile rele. Masina este formidabila din multe puncte de vedere. Si da, pe viraje se aseaza exceptional mai bine decat o Octavia mk.1
    1 2
  • Victorie Iakimovici
    @Loganul meu. Cu tot respectul ! Logan nu este in clasa cu Octavia. De fapt Dacia nu are un concurent la clasa compacta de buget. In rest , de acord . Loganul este mai performant decat o Octavia cu acelasi motor. Singurul concurent de buget care-l bate de-i sar capacele este batranul Cielo cu motor cu un singur ax cu came si cu 75CP ( varianta de baza )
    6 0
  • Loganul tau
    Felicitari pentru loganul tau din 2007! Dar te-ai cam pierdut in comparatii cu skoda octavia din '98 :))). Da , eu vorbesc de siguranta masinii, e printre criteriile cele mai importante pentru mine. Data viitoare cand compari fii sigur ca stii ce si cum sa compari. Asa compar si eu Loganul cu Civicul dar doar la pretul de achizitie.... E cel mai tare Loganul, asa e?! :)))
    0 1
  • Loganul meu
    de la 60 km/h in sus nu mai esti in siguranta in nici o masina, chit ca vorbim de Porsche sau Lamborghini . A vorbit gura fara tine printule.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru