Românii nu sunt feriți de recall: Toyota și Lexus recheamă în service 1400 de mașini

de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Marti, 23.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Lexus au anunțat că vor chema în service 1400 de mașini vândute pe piața din România pentru a înlocui canistra de carbon activ din rezervor.

Branduri cu o reputație globală puternică în materie de fiabilitate, Toyota și Lexus au anunțat că vor efectua o rechemare în service pentru mai multe unități vândute în țara noastră.

Constructorul japonez și subsidiarul său premium au notificat Asociația Națională pentru Protecția Consumatorului că vor derula o campanie de recall pentru 1400 de mașini comercializate în România.

Modelele afectate de rechemarea în service sunt Toyota Auris, Corolla, Prius, Prius+, Prius PHV și Lexus CT200h.

Esential 1400 de mașini vor fi rechemate de Toyota și Lexus în România.
Motivul acestui recall este verificarea și înlocuirea canistrei de carbon activ din rezervor. Potrivit japonezilor, acest sistem de ventilare controlată a vaporilor de combustibil poate prezenta o fisură. Dacă aceasta se agravează de-a lungul timpului, există pericolul scurgerii de combustibil din rezervor, atunci când acesta este umplut la maxim.
Prin urmare, există un oarecare risc al incendiului, dacă urmele de combustibil ajung în contact cu părți încinse ale mașinii.

Reprezentanții Toyota și Lexus România au dat asigurări că astfel de scenarii nu au fost semnalate, măsura de rechemare în service fiind doar una preventivă. Clienții sunt informați prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparații autorizat Toyota, pentru înlocuire. Operațiunea de schimbare a canistrei de carbon activ din rezervor durează între două și trei ore, în funcție de model, fiind gratuită.

Comentarii (6)

  • Nici o data, dar niciodata, nu veti gasi canistra asta in rezervorul de benzina..De obicei se afla langa rezervorul de benzina, deci este departe de orice parte incina a motorului. No further comments!
    11 4
  • Nici noi nu suntem feriti aici pe Automarket.ro de recall. Masini cu recall, fani cu recall. Iremediabil.
    6 3
  • Fani recalls ....Rechemarile astea sunt inutile.Indiferent de flash-ul pe care-l faci , nu da rezultate.
    5 3
  • Nu stiam ca Toyota vinde si in Romania! :)) Acuma ca a devenit vorba parca mi s-a facut putin dor sa mai vad un Lexus pe strada. :)
    (asta era pt mafia)
    4 2
  • carbon
    de ce ii zice canistra de carbon? era buna si o explicatie..
    1 1
  • Carbon canister filter. Asa ii spune in engleza.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru