Românii preferă maşinile albe. Gri şi albastru, următoarele culori în preferinţe

de Daniel Popescu
Luni, 02.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 35% dintre maşinile noi vândute în România în primele nouă luni ale anului sunt albe, în timp ce culorile gri şi albastru sunt pe următoarele locuri în preferinţe.

Esential 35.4% dintre maşinile noi vândute în România sunt albe
33.2% dintre maşinile noi comercializate sunt produse în ţara noastră
16.2% este creşterea vânzărilor pentru maşinile noi în primele nouă luni ale anului
Românilor le place albul. Cel puţin atunci când vine vorba despre maşinile noi pe care le achiziţionează. Aceasta este concluzia la care a ajuns Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care a prezentat câteva statistici inedite pe baza maşinilor noi comercializate în România în primele nouă luni ale anului.

Astfel, 35.4% dintre maşinile noi vândute în ţara noastră în acest interval de timp sunt albe, în timp ce 22.2% dintre ele sunt gri, iar alte 17.1% sunt albastre. Practic, aproape 75% dintre maşinile noi vândute în România au aceste trei culori, însă APIA nu a furnizat informaţii şi despre celelalte preferinţe ale românilor.

Diesel-ul rămâne în frunte

Potrivit datelor APIA, motorizările diesel rămân în continuare preferate, însă avansul nu este unul semnificativ: 53.4% dintre maşinile noi au motoare pe motorină, în timp ce benzina a fost preferată de 45.6% dintre români. Maşinile electrice deţin o cotă de piaţă de numai 0.5% din numărul total de maşini noi vândute în această perioadă.

Nu în ultimul rând, merită menţionat că 33.2% dintre maşini sunt produse în România, în timp ce 17.9% sunt importate din Germania, iar 9.9% din Cehia, patria constructorului Skoda.

Conform unor date anunţate anterior, vânzările de maşini noi în România au atins 85.511 unităţi în primele nouă luni ale anului, cu 16.2% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Via Agerpres

Comentarii (12)

  • Pai da...
    Apoi in primul rand albul si negrul nu sunt culori, iar in al doi-lea rand cred ca cea mai ieftina vopsea este alba... Daca este asa, nu ne mira. Apropo, stiati ca prin hotarare a consiliului local din Galati, taxiurile noi trebuie sa fie albe? Coincidenta :)
    18 10
  • In primul rand, "al doilea" nu are cratima. Iar in al doilea...nimic nu e coincidenta pe lumea asta. :)
    24 2
  • la anumite modele albul se potriveste bine, dar nu cred ca romanii cumpara masini albe pentru ca le place.........ci pentru ca e mai ieftin.
    13 4
  • Scorpionul_negru
    Mie imi plac in primul rand masinile negre si albastru marin ! Apoi violet (mov), burgundy (grnea), gri si maro. Restu nu ma intereseaza. Nu imi place alb la masini. Nu as lua una alba niciodata.
    4 18
  • petrush
    s-a demonstrat experimental ca alb este culoarea ce-a mai vizibila iar statistic masinile albe inregistreaza cele mai putine accidente. alegerea romanilor este justificata.
    10 12
  • terminati cu porcariile cu alb ieftin.
    eu mi-am luam masini albe si albastru inchis fiindca imi plac culorile. pe alb se vad mai bine prizele de aer si difuzoarele. pe negru nu se vad. si pe rosu, nu ies in evidenta stopurile.
    cum am avut bani sa platesc pt cele albastre (am avut mai multe), as fi avut si pt cele pe care le-am cumparat albe... masini NOI, nu SH.
    8 11
  • iti iei alb ca sa se vada mișto prizele de aer .. daca iti iei un fierrarry ceva ... altfel, Loganul, il iei alb ca sa nu mai dai 1000lei pe vopsea.
    12 3
  • Statisticile arata ca masinile albe sunt mai sigure pentru ca este mai putin probabil sa fie implicate intr-un accident deoarece sunt mai vizibile.
    6 4
  • antonny
    eu prefer rosu dar nu se gaseste in paleta de culori,chiar nu inteleg e asa de greu de fabricat aceasta culoare .......sunt zeci de companii care cumpara logan culoarea alba pentru flote .....de aici si achizitionarea de masini culoarea alba
    1 0
  • @unckle
    n-am logan, bogatasule
    1 0
  • Romanii prefera masinile albe datorita unei mosteniri despre care am mai vorbit. Inainte de revolutie cea mai cautata culoare era Alb 13. Adevarul este ca, din palatea destul de restransa de culori in care era oferita Dacia 1300, era cea mai frumoasa. O Dacie 1300 alba cu barele, oglinzile, manerele la usi , busonul de la rezervor si capacele de la roti nichelate este si in ziua de azi o masina frumoasa. In alta ordine de idei, albofobia de care dau dovada unii in ziua de azi, este si nu este justificata. Sunt masini pe care merge culoarea alba si masina care, vopsite in alb arata ca niste frigidere. E o chestie de gust, fireste. Din punctul meu de vedere albul pe Logan este o culoare cat se poate de neutra. Ar mai fi de adaugat si faptul ca anumite nuante de alb sunt printre cele mai scumpe din gamele de vopsele ale unor producatori, ceea ce infirma teoria conform careia alb= ieftin.
    3 0
  • Mai bine spuneau care isi permit metalizate , nu ce culori prefera.Tot pretul e buba,nu vreun moft!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru