Rovana Plumb: "Vom lansa programul Rabla 2013 începând cu 15 aprilie"

de Sebastian Toma
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a anunţat că Programul Rabla 2013 va debuta pe 15 aprilie "în mod cert", informează Money.ro.

Programul Rabla 2013 va debuta pe data de 15 aprilie, informează Money.ro citând declaraţiile lui Rovana Plumb, Ministrul Mediului. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Ministrul Mediului a anunţat că tichetul rabla va avea o valoare de 1.500 de euro. Numărul tichetelor care vor fi emise în cadrul programului de reînnoire a parcului auto nu a fost încă dezvăluit, Rovana Plumb declarând că acesta nu poate fi precizat încă. Însă, Ministrul Mediului a anunţat că va fi o singură emisie de vouchere ”Rabla” pentru tot anul, semn că nu este în plan suplimentarea numărului de tichete în funcţie de cerere. După cum ne-au obişnuit guvernanţii, datele importante ale proiectului nu sunt disponibile, în ciuda faptului că versiunea oficială va intra în vigoare în mai puţin de două săptămâni.

Deşi anii în care a fost permisă tranzacţionarea tichetelor Rabla au marcat rezultate mai bune pentru acest proiect, guvernanţii vor să evite intermediarii care tranzacţionează aceste tichete doar în scopul de a obţine profit de pe urma vânzării lor. Pentru a contracara acest lucru, cei de la Ministerul Mediului vroiau să permită o singură tranzacţionare a tichetelor Rabla 2013. Însă, Ministrul Mediului nu a specificat dacă acest lucru se va întâmpla în cazul proiectului final sau dacă ideea rămâne doar o declaraţie.

Urmareste Automarket
În 2011, programul Rabla a dus la scoaterea din uz a 116.641 automobile vechi din circulaţie, care au fost înlocuite de aproximativ 40.000 unităţi noi. Ediţia 2010 a programului Rabla s-a dovedit a fi cea mai de succes de până acum, marcând 186.854 unităţi casate şi 60.000 maşini noi cumpărate. Ediţia 2009 marca doar 32.327 unităţi casate, subliniind efectele crizei financiare care abia începuse să-şi facă efectul asupra României.

Via Money.ro

Comentarii (9)

  • unknown
    pacaleala de 1 aprilie
    1 9
  • raiton
    da....cand ma gandesc ce masina voi preda si eu anul viitor.....am un golf3 tdi de care acum nu mai am cum scapa.DAR va zic are 350000km dar cand vine vorba.....trec pe langa loganiste ca acceleratu printre mesteceni...dar asta e....tre cumparate jafurile astea noi de unica folosinta....daca altceva nu se poate.
    10 15
  • tine-ti cazanul :) (raiton)
    7 4
  • mai statul nu a perdut NICIODATA si va faforiza intotdeauna pe cei ce gastiga de pa urma lor asa ca resemneazate ca doar vezi unde ne-a adus LA SAPA DE LEMN
    5 1
  • moraru gheorghita
    si cu acest tichet merg luate si masini la mana a 2?
    3 4
  • stefan
    cum se face de pun in posturi ca : "Protectia Mediului" persoane care polueaza tot ...se pare ca d-na PLUMB intelege in aceeas masura si ce inseamna sa sprijini eliminarea noxelor, taxind pe cei ce nu polueaza, precum si ce inseamna protectia mediului cu adevarat. Oare ce se face cu acesti bani pentru a proteja mediul, in care automobilele (dotate cu catalizator...taxate) circula impreuna cu autocamioane, autobuze, tractoare (adevarate locomotive cu carbuni) netaxate nicicum!?
    5 1
  • se poate tranzactiona pana la urma? macar o data:D
    5 0
  • adrian
    3 tichete valoreaza 4500, mai pui 2000 si iei un logan nou. O afacere interesanta.
    2 1
  • DE CE SE ADUC MASINI NON EURO SI E1 .E2 . DE AFARA CU TAXE MICI ?
    O SA FIE TARA CU CELE MAI MULTE RABLE .DIN EUROPA , SCHIMBATI LEGEA .PENTRU A NU INTRA JAFURILE IN TARA ,
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru