Rusia pregătește bonusuri pentru producătorii locali de mașini electrice și baterii

de Paul Cosma
Miercuri, 25.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii de baterii şi de vehicule electrice din Rusia vor avea acces la subvenţii pentru a cofinanţa costurile asociate cu construcţia fabricilor şi vor beneficia de contracte speciale de investiţii, a anunţat guvernul de la Moscova.

Autoritățile din Rusia pregătesc subvenţii pentru a finanţa construcţia fabricilor locale de baterii și de vehicule electrice, în timp ce investitorii vor beneficia de contracte speciale. 

“Cea mai importantă zonă în care trebuie să acţionăm este sprijinirea producţiei şi stimularea cererii de vehicule electrice. De exemplu, acest tip de vehicule va fi inclus în programe de leasing şi împrumuturi preferenţiale, iar din 2022 intenţionăm să lansăm un experiment privind trecerea liberă a vehiculelor electrice pe drumurile naţionale unde se percep taxe,” se arată în comunicatul autorităţilor ruse.

Utilizarea automobilelor electrice în Rusia, un important producător mondial de petrol şi gaze naturale, este cu mult în urma Europei şi în prezent niciun automobil electric nu este produs în această ţară. Cu toate acestea, Guvernul de la Moscova are planuri ambiţioase cu privire la producţia de vehicule electrice şi are în vedere acordarea de stimulente financiare pentru a impulsiona acest sector.

Potrivit estimărilor analiştilor, din cele aproximativ 45 de milioane de autoturisme care circulau pe drumurile din Rusia anul trecut, doar 11.000 erau automobile electrice, majoritatea fiind automobile second-hand.

Luna aceasta, un oficial din Ministerul Economiei anunţa că Rusia intenţionează să subvenţioneze achiziţionarea de automobile electrice produse local, în ideea de a stimula cererea şi producţia de vehicule electrice.

Guvernul de la Moscova intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărui automobil electric produs în Rusia.

Valoarea maximă a subvenţiei va fi de 625.000 de ruble (8.570 de dolari) şi ar putea să fie acordată începând de anul viitor.

Rusia mizează pe o producţie anuală de 220.000 de vehicule electrice în 2030, iar autorităţile de la Moscova au anunţat că producătorii auto din străinătate şi-au manifestat interesul în producţia de modele electrice în Rusia. 

Via Agerpres

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Tiiiii, ia te uită cum se comportă “comuniştii” şi “putiniştii”. Ca nişte adevăraţi eco-bruxellezi.

    Acum către experţii în traficul de sensuri: haideţi, băgaţi-o p-aia cu golanii din Kremlinul moscovit, că-mi place maxim!
    11 7
  • Logica ta e atat de defecta incat e amuzant :))

    1-Multi au zis pe acest site ca full-electricele reprezinta viitorul.
    2-Tu si altii ati zis de nenumarate ori ca politica UE referitoare la full-electrice ii face "neomarxisti", "progresisti" etc.
    3-Putinistanul atat de adulat de tine copiaza aceleasi politici.

    Concluzia ta ? Putinistanul defapt nu e Putinistan. Dar nu e nici neomarxist nici progresist chiar daca are aceleasi politici.

    Concluzia celorlalti ? Pana si Putinistanul intelege ca full-electricele reprezinta viitorul (vezi punctul 1)
    4 9
  • inexorabil
    Degeaba ţi-ai ataşat numele (în engleză) al biblicului Set (fiu al cuplului primar, Adam-Eva). N-ai nicio tangenţă cu înţelepciunea vechilor patriarhi. Tot ce faceţi voi, lacheii Noilor Illuminati, este să vă străduiţi a justifica nejustificabilul!

    Poate n-ai fost atent când am subliniat că, prin prisma opţiunilor politice (mă declar libertarianist), detest autoritarismul (de orice fel). De pildă, SUA şi UE denotă autoritarism de Stânga (liberal), iar Rusia consacră autoritarismul de Dreapta (conservator).

    PS. “Viitorul” vostru rămâne cel stabilit de logica prognozei: saci de cartofi umani blocaţi în automatismul novlimbii emolare, înghesuiţi în “autonome” lipsite de orice gust estetic şi supravegheaţi îndeaproape de crâncena Poliţie a Gândirii.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru