Rusia va oferi subvenţii pentru achiziția de vehicule electrice fabricate în ţară

de Paul Cosma
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rusia vrea să subvenţioneze achiziţiile de mașini electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Economiei.

Utilizarea maşinilor electrice în Rusia a rămas cu mult în urmă faţă de Europa, însă guvernul de la Moscova are planuri ambițioase de producție și vrea să acorde stimulente financiare pentru a susține industria auto. 

Din totalul estimat la 45 de milioane de maşini înmatriculate în Rusia anul trecut, doar 11.000 erau vehicule electrice, majoritatea fiind maşini second-hand. Având în vedere că maşinile electrice sunt mult mai scumpe decât vehiculele cu combustie internă, subvenţia vizează creşterea accesibilităţii vehiculelor electrice fabricate în Rusia, a declarat Maxim Koleşnikov, şef de departament în Ministerul Economiei. 

Prin intermediul subvenţiei, guvernul intenţionează să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărei maşini electrice fabricate în Rusia, până la maximum 625.000 de ruble (8.570 dolari), posibil începând cu anul viitor, a spus oficialul. 

Rusia vizează o producţie anuală de vehicule electrice de 220.000 de unităţi până în 2030, iar autorităţile au declarat că producătorii auto străini s-au arătat interesaţi să producă modele la nivel local. 

Via News.ro

Comentarii (6)

  • Adrian
    Noi ca suntem o amarata colonie oferim tuturor celor care vin sa-si vanda rablele pe aici chiar daca unele sunt facute in China,nici macar Europa.
    20 6
  • Nimeni nu-și permite 10.000 euro subvenție că România, cică nu suntem ecologiști.
    18 1
  • Adriane, du-te cu neamul tau cu tot in Rusia la libertate si independenta.
    3 17
  • Adrian
    @Seth
    Bine ca esti tu liber de numai poti. Esti legat de stalp si violat, dar te.au facut sa crezi ca esti in Maldive si iti place, vrei mai mult.

    Bravo rusilor, asa se face cand nu esti constrans si violat din toate partile. Rusii sunt mai liberi dexat am fost si vom fi noi cu partenerii strategici, recte stapanii.
    13 6
  • Adriane, ai dreptate, eu nu sunt liber. Imi place sa traiesc in sistemele opresive din Romania si UE.

    Dar la tine se vede ca ai depasit acest nivel. Drept urmare e datoria ta sa-ti scoti familia din dictatura si sa o duci la libertate in Rusia. Gandeste-te la copiii tai!
    8 15
  • inexorabil
    Către pretinii mei frumoşi şi liberi, care mă iubesc îndeobşte: na poftim, fraţilor, că şi “comuniştii”, “corupţii” şi “înapoiaţii” se aliniază smirnă auzind goarna răsunătoare a Minunatei Lumi Noi.

    A, mi-am adus aminte: atunci când Baal-ul vostru Muskoi (alint destul de…rusesc) s-a giugiulit amical cu “imperiul răului”, taman în bârlogul lui (Moscova), nu v-am auzit clonţul zbârnâind a indignare civică! Aşijderea în cazul evenimentului-şoc prilejuit de omagiul sincer şi public al fostului preşedinte al Comisiei Europene faţă de…Marx. De fapt, aşa v-au instruit eminenţele gri din laboratoarele oculte ale traficului de sensuri: cum vedeţi că “neprihăniţii” şi “exemplarii” voştri din politică/economie (vestici sau pro-vestici) o fac de oaie fără niciun echivoc, cum hop! imediat aplicaţi tactica mortului în păpuşoi. Doar unii dintre voi (şi asta când şi când) se înhamă la căruţa încărcată cu explicaţii/justificări/scuze din start ridicole, puerile.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru