Rusia vrea să elimine taxele de drum pentru șoferii de mașini electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 15.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul de la Moscova va elimina taxele de drum pentru cetățenii care achiziționează și conduc mașini electrice, inițiativă ce face parte dintr-un pachet de măsuri pentru popularizarea vehiculelor cu emisii zero.

Autoritățile din Rusia au elaborat o strategie prin care să încurajeze populația să facă tranziția de la vehiculele cu ardere internă către cele cu emisii reduse sau chiar zero. 

În prezent, electricele reprezintă doar 0.05% din totalul vânzărilor de autovehicule pe piața din Rusia. Executivul condus de Mikhail Mișustin își propune ca vânzările de electrice să crească la 25.000 de unități pe an până în 2024 și să aibă o cotă de 10% din totalul de mașini noi comercializate la nivelul anului 2030. 

Potrivit presei din Rusia, doar circa 2.000 de kilometri din țară sunt “cu taxă”, dintr-un total de peste 1.5 milioane km. 

Oficialii de la Moscova vor să ofere bonusuri și subvenții pentru achiziția de mașini electrice și construirea de fabrici pentru acestea pe teritoriul Rusiei. 

În următorii 10 ani, Rusia vrea să investească circa 10 miliarde de euro în promovarea mașinilor electrice și a celor alimentate cu hidrogen. În 3 ani, autoritățile ruse vor să înființeze 9.000 de stații de încărcare, urmând ca totalul acestora să atingă borna 72.000 în 2030. 

Via Carscoops

Comentarii (7)

  • inexorabil
    Ei, cum aşa??? Unde sunt “comuniştii”, “înapoiaţii”, “retrograzii” care oripilau şi ameninţau “democraţia liberală” a Vestului “dumnezeiesc” ?

    Tiiiii, ia te uită cum se instaurează “vremurile avansate” şi la “golani” / “conspiraţionişti”. Prin urmare, tartorii propagandişti din OSF/USDOS/EC trebuie să schimbe placa, deoarece nu mai amăgeşte pe absolut nimeni fumigena “pericolului rusesc”.
    11 9
  • @ inexorabil
    eu ti-am zis ca pana si dictatorii au incredere in oamenii de stiinta!

    Dar, asta nu inseamna ca ne impretenim cu rusii :))) ...ai luat-o repede la trap, nu?

    Cand te vad asa dezorientat, ma doare sufletul!
    Ia, uite, special pentru tine:

    https://www.youtube.com/watch?v=lqXlVeZk7fY

    Sa ne spui ce ai inteles din clipul de mai sus!
    1 6
  • Vaaaiii..te-ai extaziat la 0.05%!!! Pai tot retrograzi sunt si la procentul asta (si nici nu e de mirare, cand stai pe cele mai mari rezerve de petrol si gaze, sa nu te doara de alte variante inainte sa le "arzi" pe astea) ..iar fumigene sunt deocamdata si vorbele alea ca vom face si vom drege si vom creste in urmatorii 3 -5 -10 ani. Sa le faca si apoi sa se laude...parca tot ei se laudau, in anii de glorie, ca le au pe toate si pe cele mai cele...inclusiv ca au si "cel mai inalt pitic". Tipic!
    5 3
  • “O, tempora! O, mores!”
    5 1
  • inexorabil
    A, şi referitor la “impecabil argumentatul” clip scos de tine la mezat: istoric dovedit este că pe românul adevărat nu l-a înspăimântat şi nu l-a doborât NICIODATĂ niciun imperiu!!! În contrabalans:

    https://www.youtube.com/watch?v=JWwtzR_NG4Q
    3 1
  • inexorabil
    Să vă intre bine în craniile alea groase, e-“iluminaţilor”. Până la sfârşitul vieţii noastre trupeşti, eu, afinii mei şi urmaşii noştri vom avea grijă, cu titlu de prioritate personală, ca această ţară (prea) mult urgisită să nu mai reprezinte nici vacă de muls la discreţia aventurierilor (corporatocratici), nici câmp de experienţe ideologice (liberalism, socialism, milenarism, eco-panteism, transumanism) şi nici ţintă a ingineriilor sociale (de tip “Societatea Deschisă” / “mainstream media”). Nu vă gândiţi că “n-aveţi mijloace, n-aveţi bani, n-aveţi competenţe, n-aveţi susţinători”. Resursele noastre sunt de altă natură, pe care nici măcar nu le puteţi intui/bănui. Şi mai ales ne va ajuta…sângele mai rece decât al unei reptile.
    În definitiv, totul se va circumscrie devizei “România – veşnic liberă, veşnic geto-scitică, veşnic ortodoxă, veşnic petrolieră”.
    4 5
  • inexorabil
    De câte ori să-ţi atrag atenţia, pretenaş, că joaca voastră puerilă cu degetele în priză în niciun caz nu poate fi evaluată ca ştiinţă (ca progres nici atât) ?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru