S-au săturat de promisiuni: angajaţii Dacia cer construcţia de urgenţă a autostrăzii Piteşti - Sibiu

de Daniel Popescu
Luni, 07.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 8.000 de angajaţi Dacia au protestat la Mioveni pentru construirea de urgenţă a autostrăzii Piteşti - Sibiu, întrucât autorităţile nu ştiu nici măcar cât vor dura lucrările.

Autostrada Piteşti - Sibiu are o importanţă strategică pentru Dacia datorită faptului că ar permite constructorului român să exporte mai uşor maşinile către Vestul Europei, însă în prezent autorităţile nu au început lucrările, mai ales că studiile de fezabilitate au fost respinse de organismele Uniunii Europene. De altfel, autorităţile se încurcă în propriile declaraţii şi oferă ca termen de finalizare 2020, 2021 sau chiar 2023.

Nemulţumiţi de situaţie, peste 8.000 de angajaţi Dacia au ieşit luni în centrul Mioveniului pentru a solicita urgentarea lucrărilor la autostradă. Aceştia consideră că o astfel de autostradă va garanta locurile de muncă de la fabrica din Mioveni şi va genera alte câteva mii.

În plus, angajaţii Dacia au solicitat măsuri legislative care să limiteze importul maşinilor second-hand, element care afectează vânzarea maşinilor noi cu preţuri scăzute, precum cele ale modelelor oferite de Dacia. Nu în ultimul rând, angajaţii solicită şi introducerea unor contracte de muncă la nivel naţional.

Via Ziarul Financiar, Hotnews

Comentarii (5)

  • facem pariu pe ce vreti voi ca nu se va contru autostrada in urmatorii 5 ani
    dece?
    pentru ca nu exista vointa nici politoca si nici economica !
    24 1
  • Scrooge
    Ce vreti voi "ma" ? O autostrada in Romanica ?? :))))))). Astia vroiau o zi in care sa nu munceasca si au gasit motiv de greva :)))
    0 9
  • Autostrada este necesara in primul rând pentru romani si eventual poate pentru Dacia.
    Dacia daca vrea productivitate trebuie sa folosească transportul feroviar, dar aici dezastrul este si mai mare, media de viteza este 45km/h.
    Greva o găsesc populista, dar nu inutila, mesajul lor trebuia sa fie: vrem infrastructură in Romania !! si trebuia colaborata cu alte manifestări in toata tara, in special in Muntenia, Oltenia, Moldova. Pentru locuitorii din zonele menționate: uitați-va atent la ce este in Ardeal(dar cu mare atenţie s-ar putea sa rămâneți decât cu mașinile înmatriculate in Bulgaria) !!
    5 1
  • Toata "nehotararea" asta cu autostrada Bucuresti-Pitesti ma face sa cred ca undeva, acolo sus, s-a hotarat ca trebuie sa fim doar piata de desfacere si sa nu mai producem aproape nimic, facand astfel Renault sa plece. Asta pentru ca si-a permis sa aiba succes intr-o tara estica in timp ce alti mari producatori bat marunt din buze nefiind in stare sa produca ceva similar. A, ca produce in Maroc sau Rusia e ok, da nu la amaratii astia din Romania care si-au luat-o in cap! Ei sunt buni doar sa-ti bati joc de ei nu sa trebuiasca sa tii cont de ei in productia auto.
    5 0
  • deci e clar ca nu se vrea construirea aceste autostrazi. ne-am dezvolta prea mult. cand iesim din UE?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru