Sărbătoare la BMW: 5 milioane de mașini asamblate în uzina din Spartanburg, SUA

de Cornel Șocariciu
Vineri, 12.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina BMW din Spartanburg a asamblat 5 milioane de mașini în cei peste 25 de ani de la inaugurare. Cu excepția modelelor X1 și X2, fabrica BMW din SUA produce toată gama de SUV-uri.

În 1994, BMW inaugura uzina din SUA de la Spartanburg, iar câteva luni mai târziu, constructorul german demara producția lui BMW Seria 3.

Acum, oficialii BMW au anunțat că la uzina din Spartanburg au fost produse 5 milioane de vehicule. Exemplarul cu numărul 5 milioane este un BMW X5 M Competition vopsit în nuanța Toronto Red Metallic.

În cei peste 25 de ani de la inaugurare, pe liniile de asamblare din Spartanburg, nemții au produs modelele Z3 (finalul anului 1995), X5 (începând cu anul 1999) sau X6 (începând din 2007).

Între timp, uzina din Spartanburg a devenit una dedicată exclusiv asamblării modelelor din gama X. Cu excepția lui X1 și X2, restul SUV-urilor din gama BMW sunt asamblate în fabrica din SUA.

În prezent, 11.000 de angajați lucrează la uzina din Spartanburg, iar zilnic sunt produse peste 1.500 de mașini. Conform oficialilor producătorului german, din 2010 și până la finalul anului 2018, aproximativ 70% din producția fabricii a fost exportată.

Comentarii (1)

  • Se pare că modelele BMW asamblate în SUA nu sunt la fel de fiabile precum cele asamblate în Europa. Chiar dacă sunt modele diferite (SUV vs. sedan/hatchback), diferența este mare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru