Sărbătoare la Ford: Mustang a ajuns la o producție totală de 10 milioane de exemplare

de Paul Cosma
Joi, 09.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că producția Mustang a atins borna de 10 milioane de unități, după 54 de ani de la apariția primului exemplar al celebrului model sportiv.

Ford Mustang, cea mai vândută mașină sport din SUA în ultimii 50 de ani și una dintre cele mai apreciate mașini la nivel global, a înregistrat o performanță demnă de invidiat.

După 54 de ani de la apariția primului Mustang, Ford a anunțat acum că producția modelului său legendar a ajuns la un total de 10 milioane de unități.

Exemplarul cu numărul 10.000.000 este un Mustang GT cu motor V8, vopsit în culoarea Wimbledon White. Aceeași nuanță a fost folosită și pe primul Mustang de serie din anul 1964.

În cei 54 de ani de până acum, Ford Mustang a fost construit în 5 uzine americane, printre care și Dearborn (Michigan), locul unde a fost produs primul exemplar.

Potrivit Ford, Mustang a fost vândut în mai mult de 38.000 de unități în Europa, în ultimii 3 ani. Americanii se laudă că modelul lor a depășit Porsche 911 la vânzările din 13 piețe europene, printre care Marea Britanie și Spania.

La nivel european, în 2017, Mustang a fost vândut cel mai bine în Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia și Suedia.

Via Ford

Comentarii (2)

  • SIMPLE MINDS
    Mustang e nedespartit de *Shifting gears*. Well done Lalo !
    14 0
  • Americanii se laudă că modelul lor a depășit Porsche 911 la vânzările din 13 piețe europene, printre care Marea Britanie și Spania, trebuie sa facem remarca ca diferența de pret este de 70 000€, deci 911 este in alta liga.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru