Schimbare de planuri pentru Jaguar: un coupe şi un SUV electrice vor înlocui actualul XJ şi versiunea de producţie a conceptului C-X75

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar va lansa două modele electrice, printre care şi un SUV, în locul unui urmaş pentru sedanul XJ şi a versiunii de producţie a conceptului C-X75.

Aproape toţi constructorii auto au anunţat deja planuri ambiţioase pentru lansarea unor game diversificate de modele electrice până în 2020, atunci când vor intra în vigoare noile norme pentru emisii impuse de Uniunea Europeană.

Printre puţinii care nu şi-au dezvăluit încă noile ambiţii se numără Jaguar, însă surse din interiorul constructorului britanic deţinut de Tata Motors afirmă că inclusiv acesta şi-a stabilit deja o nouă strategie.

Astfel, Jaguar va renunţa la lansarea unui urmaş pentru XJ (foto) şi va dezvolta în locul său un coupe electric cunoscut sub numele de cod X590. Vorbim despre un coupe cu 4 uşi care va beneficia de un design nou şi care va include funcţii de pilotaj autonom. Cu alte cuvinte, avem în faţă un posibil rival pentru Tesla Model S.

Urmareste Automarket
Cel de-al doilea model electric va fi un SUV premium care va fi lansat cel târziu în 2019.
Acesta va fi disponibil în versiuni cu tracţiune spate şi tracţiune integrală, iar Jaguar va echipa modelul cu trei tipuri de baterii, în funcţie de autonomia dorită de client.

Această nouă strategie a determinat Jaguar să renunţe la dezvoltarea unei versiuni de serie pentru conceptul C-X75. În plus, va exista un facelift pentru XE care va include un motor de 550 CP şi modificări majore la interior, în timp ce viitorul Jaguar F-Type va beneficia de mai mult spaţiu la interior.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • suna bine un coupe in patru usi dar sa renunte la un umas al navei amiral nu-mi suna bine...cel putin mie.
    12 2
  • Ma declar un mare admirator al Jaguarului, fiind si marca mea preferata, insa aceasta idee mi se pare o dezorganizare a gamei. Nu contest aparitia unor modele noi, insa ii sustin opinia celui de mai sus.
    1 0
  • Sunt un mare admirator al Jaguarului, fiind și marca mea preferata, însă aceasta inițiativa mi se pare o dezorganizare a gamei. Nu contest apariția altor modele, însă susțin opinia celui de mai sus. În plus, mi s-a mai parut nepotrivita renunțarea la XK, o mașină emblematica pentru Jaguar.
    1 0
  • Tot mai mulți constructori auto vor fi surprinși de viteza (exponențială) a evoluției sistemelor de propulsie electrică. Ca și grupul Tata, vor trebui să renunțe la multe proiecte de autvehicule cu acționare clasică. Cei care nu sesizează asta acum, vor avea probleme la un moment dat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru