Se transformă noul Opel GT Concept în model de serie? Opel răspunde: "E complicat, e un segment de nișă care scade"

de Mircea Meşter
Sambata, 30.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nu a trecut nici măcar o săptămână de la prezentarea oficială a galeriei foto cu Opel GT Concept și imaginația fanilor mărcii a luat-o razna. Elanul le este însă tăiat de un oficial al brandului german.

Opel se pregătește în această perioadă de Salonul Auto de la Geneva, acolo unde marca germană are eja programată o premieră interesantă: conceptul Opel GT, pe care nemții l-au prezentat deja într-o galerie foto completă acum câteva zile.

Evident că, mergând pe filiera istoriei brandului german, fanilor mărcii Opel li s-a aprins imaginația spre un viitor model de serie care să ducă mai departe un nume care a făcut istorie în gama brandului din Russelsheim începând cu anii '60. În condițiile în care informațiile legate de o eventuală versiune de producție s-au rostogolit ca un bulgăre de zăpadă în ultimele zile, oficialii Opel au fost nevoiți să iasă cu declarații în fața jurnaliștilor pentru a calma spiritele.

"Opel GT Concept este pur și simplu un studiu de design care are rolul de a demonstra capacitatea inovațiilor pe care s-ar putea să le găsim la un moment dat pe modelele de serie Opel", a declarat un purtător de cuvânt al mărcii pentru reputata publicație Automotive News. 

Pe lângă faptul că aruncă apă pe spiritele incinse care se așteptau în scurt timp la un coupe sportiv compact din partea Opel, același oficial al mărcii susține că problema majoră legată de o astfel de decizie stă în faptul că segmentul din care ar putea să facă parte acest model este în declin major la nivel mondial, astfel că această logică nu are sens din punctul de vedere al strategiei de dezvoltare Opel. "Vom aștepta să vedem care sunt reacțiile, dar vorbim de un segment de nișă care scade ca mărime.

Va trebui să analizăm foarte atent mașina, dar chiar și o eventuală decizie în favoarea lansării producției de serie nu va duce la dezvoltarea unei mașini de serie într-un an sau doi", nuanțează același purtător de cuvânt al brandului german.

1.0 turbo, 145 CP, tracțiune spate

Vă reamintim că noul Opel GT Concept evocă primul prototip dezvoltat vreodată de un constructor european, celebrul Experimental GT, prezentat de marca germană în 1965. Pe lângă designul agresiv și masa proprie redusă (sub 1000 de kilograme), cea mai interesantă parte a lui Opel GT Concept este motorul: unul cu trei cilindri de 1.0 litru care dezvoltă 145 de cai putere. Puterea este transmisă către roțile spate cu ajutorul unei cutii secvențiale. 

Comentarii (2)

  • ar putea lua reteta marcilor de lux: cum ar fi un gt reinviat cu designul acestui concept in doar 100 de exemplare, sustinut din vanzarile gamei opel, si promovat la greu la concursurile de eleganta lu peste. ar face valva printre colectionari
    5 2
  • Interesant ca idee - coupe mic manevrabil (solutie "clasica" - propulsie), usor, cu alura agresiva si nu prea scump daca ar fi produs in serie.

    ...Chestie de care ma indoiesc totusi, fiindca si segmentul asta (v. Opel Tigra, Ford Puma etc.) a disparut in favoarea maniei SUV-urilor. Drept care si demult anuntatul coupe Dacia a fost se pare abandonat de marketingul francez.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru