Se vor umple străzile de mașini care se conduc singure: 21 de milioane până în anul 2035

de Bogdan Mirică
Luni, 13.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie de consultanță auto susține că după anul 2020, vânzările mașinilor autonome vor exploda. Creșterea segmentului va fi una foarte mare, urmând ca până în 2025 să găsim 21 de milioane de astfel de mașini pe stradă.

Faptul că vom avea mașini autonome începând cu anul 2020 nu mai este o surpriză pentru nimeni. Tehnologia este gata și așteaptă doar stabilirea cadrului legislativ. Rămâne de văzut cât de deschiși vor fi oamenii la astfel de vehicule.

Specialiștii estimează că în anul 2020 vor fi câteva mii de mașini autonome pe stradă, iar numărul lor se va dubla extrem de rapid. În plus, Japonia va organiza Jocurile Olimpice în anul 2020, iar unul dintre planurile sale este acela de a folosi pe toată durata competiției mașini care se conduc singure.

Esential 4.5 milioane de mașini autonome va înghiți piața din CHina în anul 2035.
3 milioane de mașini autonome se vor vinde anual în Europa de Vest începând cu anul 2035.
O companie de consultanță în domeniul auto susține că vânzările mașinilor independete vor exploda considerabil începând cu deceniul viitor.
China ar putea să fie una dintre principalele piețe, cu un total de peste 4.5 milioane de mașini noi înghițite pe an, în 2035. Tot atunci, cea mai dezvoltată zonă din punct de vedere al infrastructurii, Europa de Vest, le va permite mașinilor autonome să facă carieră. Estimările inițiale anunță că și aici se vor vinde aproape trei milioane de mașini autonome pe an.

Analiștii companiei de consultanță cred că între 2025 și 2035 mașinile autonome vor fi subiectul unei creșteri fabuloase, de peste 43%. La această evoluție vor contribui și companiile de taxi sau de transport generalizat, care vor investi masiv în acest segment.

Pe lângă mașinile actuale, care vor primi versiuni autonome, vor fi create noi segmente, care de care mai ciudate.

Comentarii (5)

  • hazard
    Avand in vedere ca Romania e cu o suta de ani in urma eu as zice sa nu sperati prea curand la un trafic civilizat. Ba chiar as invita producatorii de masini autonome sa le testeze la noi, daca rezista la traficul si drumurile noastre inseamna ca rezista la orice. Poate doar rusii sa ne-o ia inainte cu invitatiile la test, ei sunt si mai inapoiati.
    4 0
  • picklhaube
    Sunt curios cum va reactiona o tigaie d'asta cand ii voi taia din scurt fata.cred ca o sa scota fum din procesoare!
    4 4
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    S.F.
    0 0
  • E mult pana maine, dar pana in 2035. Nu stim daca mai existam noi.
    0 0
  • in 2027 romania o sa scada numarul actual al toaletelor din curte la 3 sferturi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru